Hurtig- og lynsjakk avgjør i London Chess Classic

Fabiano Caruana fortsetter å spille remis i langsjakk i London. Etter 12 strake mot Magnus Carlsen i november er det blitt fire nye under Grand Chess Tour-finaleturneringen.
Fabiano Caruana fortsetter å spille remis i langsjakk i London. Etter 12 strake mot Magnus Carlsen i november er det blitt fire nye under Grand Chess Tour-finaleturneringen. Foto: Frank Augstein / AP

Som i høstens VM-duell ble det ingen vinnere i langsjakk under London Chess Classic. Åtte remis av åtte mulige var utfallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I VM-duellen mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i London endte alle 12 partier med remis, og Carlsen måtte bruke sin overlegne styrke i hurtigsjakk til å forsvare tittelen.

Trenden fortsatte i Grand Chess Tour-finalen som også avvikles i London. Der består hver kamp av både langsjakk, hurtigsjakk og lynsjakk, men både i semifinaler, finale og kamp om 3.-plass har samtlige langsjakkpartier endt uten vinner.

Caruana hadde sjansen til å overta førsteplassen på verdensrankingen fra Carlsen, men spolerte den da han ikke greide å slå Hikaru Nakamura i langsjakk.

Les også: Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen med utklassingsseier i omspillet

Nakamura og Maxime Vachier-Lagrave kvalifiserte seg til finale med seirer i hurtig- og lynsjakk, og i finalen står det uavgjort etter to remis i langsjakk. Mandag faller avgjørelsen.

Også i kampen om 3.-plass mellom Caruana og Levon Aronian er det blitt remis to dager på rad, søndag allerede etter 21 trekk. Også der kåres vinneren i hurtig- og lynsjakk mandag.

Les også: Carlsens førsteplass på sjakkrankingen er trygg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært