Northug ikke forhåndsuttatt til verdenscupåpningen

Petter Northug går på en ny sesong som landslagsløper. Her i trening i Aukra i Møre og Romsdal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Petter Northug går på en ny sesong som landslagsløper. Her i trening i Aukra i Møre og Romsdal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennsledelsen i Norges Skiforbund har forhåndsuttatt ni løpere til verdenscupåpningen i finske Ruka, ifølge NRK. På den listen står ikke Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 32 år gamle spurtkongen fra Mosvik i Nord-Trøndelag er tilbake i landslaget etter å ha hatt heller laber suksess som privatløper. Det betyr ikke at han får noen lett vei inn til verdenscupløpene og VM kommende vinter.

NRK hevder å vite at langrennsledelsen allerede har delt ut ni billetter til verdenscupåpningen i Ruka 24. og 25. november. Der skal det gås sprint og 15 kilometer klassisk for herrene.

I tillegg til friplasser for Johannes Høsflot Klæbo, som vant verdenscupen sist sesong, og skandinavisk cup-vinner Martin Løwstrøm Nyenget, har Norge seks kvoteplasser til hver distanse.

Petter Northug er fortsatt med i kampen om å få gå i Ruka, men må altså levere tilfredsstillende resultater i de siste rennene før verdenscupstarten.

Dette skal være løperne som allerede har fått grønt lys til Ruka-helgen:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundby (15 km), Didrik Tønseth (15 km), Hans Christer Holund (15 km), Simen Hegstad Krüger (15 km), Eirik Brandsdal (sprint), Pål Golberg (sprint), Sindre Bjørnestad Skar (sprint), Sondre Turvoll Fossli (sprint). Emil Iversen har fått klarsignal og skal være høyaktuell for begge distansene.

Video: Petter Northug møtte pressen tirsdag:

Les også: Monsen tror ikke Northug har sagt sitt

Northug om den kommende boka: – Lagkameratene må skjelve litt til

Northug får trene hardøkter igjen