Monsen tror ikke Northug har sagt sitt

Video: Petter Northug møtte pressen tirsdag: – Jeg skulle helst ha vært i mye bedre form.

Landslagstrener Arild Monsen tror Petter Northug (32) kan overraske i sprint til vinteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det store spørsmålet for mange før årets langrennssesong er hvor god Petter Northug kommer til å bli.

Selv skrudde Northug skrudde ned egne ambisjoner – i hvert fall før jul – da han møtte pressen på Seilet i Molde tirsdag ettermiddag.

Da hadde han kommet inn fra en treningsøkt for et par timer siden, og en tur i badstua gjorde at det var en svett 32-åring som snakket med media.

To lengre treningsopphold i sommer og høst har ikke gjort sesongoppladningen til en enkel affære for veteranen som er tilbake på landslaget igjen foran den kommende sesongen.

Like god

Northug har ikke vært som han pleier i de to siste sesongene. Trolig kjørte han for tøft i høyden og fikk svi for det.

– Kan han bli like god som han var?

– Ja, det tror jeg. Jeg tror ikke at han har sagt sitt siste. Det er nok vanskeligst på de lengre distansene med fullt kjør og det ikke er noe lureløp. Da kan det bli vanskelig. Sjansen hans er størst i fellesstarter, skiathlon, stafett og sprint. På lengre individuelle distanser kan det bli tøft. I sprint tror jeg han kan overraske. Jeg er virkelig spent, sa landslagstrener Arild Monsen til NTB.

– Han har mistet to lange periode med trening. Hvilket utslag gjør det?

– Rent ideelt er det slik som man ikke skal gjøre det, men slik ble det. Vi får ikke svar før til vinteren på hvor mye det har satt ham tilbake. Samtidig har han sikret at han ikke har gått på en smell og har overskudd igjen nå. Det har litt å si det også. Han har vært litt av og på, og så får vi se hva det holder til.

Aktuelt: Northug om den kommende boka: – Lagkameratene må skjelve litt til

Til høyden

Petter Northug er tilbake i full trening, og neste fredag går turen til høyden i Italia. Dit drar han sammen med nevnte Monsen, og sprintkollegene Pål Golberg og Sindre Bjørnestad Skar.

– Han reiser på sitt eneste høydeopphold neste fredag, og da er jeg med også. Vi drar til Livigno den 12. oktober. Da er vi fem dager der, og så kommer kontingenten fra Norge ned til Val Senales den 17. oktober, og da drar vi over dit.

Mens mange norske dropper trening i høyden helt denne sesongen, vil Northug fortsatt gjøre som han pleier på denne tiden av året.

– Vi har lyst til å starte innslaget i Livigno. Vi gjorde det i ett år tidligere også og synes at det fungerte godt. Da er du litt akklimatisert før du starter oppe på breen i Val senales.

– Det er ikke slik at høydetrening er utdatert?

– Nei, på ingen måte. Mesterskapet i år går på mellomhøyde, og sånn sett trenger man ikke å være så mye i høyden. Akklimatisering mener vi fortsatt at bør gjøres, men fullt høyderegime er ikke nødvendig. Vi ville ikke gjøre de samme feilene som Petter har gjort de siste sesongene, og derfor var det viktig for oss å kjøre mer på sikkerhet denne sesongen. For resten av sprinterne måtte vi veie gevinsten av et høydeopphold opp mot det du taper av intensitet på øvrig sprinttrening, sa Monsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden