Schmeichel: – Vi hadde muligheten til å vinne VM

Kasper Schmeichel reddet totalt tre straffer for Danmark i kampen mot Kroatia, men det var ikke nok til å gå videre i VM. Foto: Jefrem Lukatskij / AP / NTB scanpix
Kasper Schmeichel reddet totalt tre straffer for Danmark i kampen mot Kroatia, men det var ikke nok til å gå videre i VM. Foto: Jefrem Lukatskij / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kasper Schmeichel mener Danmark ville gitt seg selv en sjanse til å gå hele veien i fotball-VM om Åge Hareides lag hadde vunnet straffedramaet mot Kroatia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmark gikk tapende ut av straffesparkkonkurransen i søndagens åttedelsfinale i Nizjnij Novgorod. Begge lag hadde flere bom, men kroatene trakk det lengste strået og vant 3-2. Det sto 1-1 etter både 90 og 120 minutter.

Dermed er det Kroatia som møter VM-verten Russland i kvartfinalen. Schmeichel føler Danmark gikk glipp av en gyllen sjanse til å gå svært langt i mesterskapet.

– Man stiller ikke opp i en turnering hvis man ikke tror at man kan vinne. Vi kunne ha møtt Russland i kvartfinalen. Det er mange store lag som allerede har røket ut, så vi ville hatt muligheter, sa Schmeichel etter straffetapet.

– Vi hadde ikke hellet med oss mot Kroatia, men hvem vet hvor langt vi kunne ha gått hvis vi hadde hatt det. Det vil nok ta lit tid før jeg kommer over dette, men plutselig er en ny sesong i gang igjen, la han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks sisteskanse ble helten i ekstraomgangene. I det 116. minutt reddet han en straffe fra Luka Modric. I straffesparkkonkurransen tok han ytterligere to forsøk, men det var ikke nok. Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen bommet fra ellevemeteren.

Schmeichel hadde ikke særlig lyst til å sette ord på sin egen prestasjon. Han ville heller rose det danske laget, som han mente spilte en god kamp i det som var Danmarks første utslagskamp i VM siden 2002.

– Vi er fortsatt ubeseiret over 90 minutter, men vi møtte et lag som har gjort det svært bra i VM. Jeg står igjen med en følelse av stolthet. Ikke bare av laget på banen, men av alle bak laget og spillerne som ikke spilt, men som har stilt opp til trening hver eneste dag og gitt alt.