Hareide etter VM-exiten: – Fotballens brutalitet

Danmark-trener Åge Hareide, nest lengst til høyre i bildet, applauderer danskene som hadde tatt turen til Russland for å støtte laget i åttedelsfinalen mot Kroatia. Keeper Kasper Schmeichel og kaptein Simon Kjær leverte begge en god kamp. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB scanpix
Danmark-trener Åge Hareide, nest lengst til høyre i bildet, applauderer danskene som hadde tatt turen til Russland for å støtte laget i åttedelsfinalen mot Kroatia. Keeper Kasper Schmeichel og kaptein Simon Kjær leverte begge en god kamp. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Hareide mener hans danske landslag fulgte kampplanen til punkt og prikke da de tapte på straffespark for Kroatia og røk ut av VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det endte til slutt 3–2 i favør Kroatia i den uhyre spennende åttedelsfinalen i Novgorod. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse etter at det sto 1–1 både etter 90 og 120 minutter.

– Jeg har fortalt spillerne at jeg er stolt av deres innsats og den måten de har fulgt planen på fra kamp til kamp. De har fulgt min plan til punkt og prikke, sier Hareide på pressekonferansen etter det bitre tapet.

Reddet tre staffer

Danmarks keeper Kasper Schmeichel kunne fort ha blitt den store helten da han reddet et straffespark fra Real Madrid-stjernen Luka Modric med fem minutter igjen av andre ekstraomgang. I straffesparkkonkurransen reddet han ytterligere to straffer.

Det holdt likevel ikke da Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen alle mislyktes fra ellevemeteren og sendte Danmark ut av VM.

– Kasper har gjort alt for at vi skulle vinne. Både i ekstraomgangene og i straffesparkkonkurransen. De tre som bommet, er normalt veldig sikre. Det er fotballens brutalitet, sier Hareide.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire minutter

Tilskuerne på Nizjnij Novgorod Stadion hadde knapt funnet setene sine før Danmark tok ledelsen etter 58 sekunder av søndagens kamp. Et langt innkast havnet i føttene på Mathias Zanka Jørgensen på bakerste stolpe. Midtstopperen fikk fyrt av et skudd fra kort hold via keeper Danijel Subasic og i mål.

Få minutter senere skapte Mario Mandzukic balanse i regnskapet. En klarering fra Henrik Dalsgaard traff Chelsea-stopper Andreas Christensen i hodet og falt perfekt til Mandzukic som enkelt kunne utligne fra tre-fire meter. Etter under fire minutter sto det plutselig 1–1.

– Kunne gjort det godt

Danmark hadde i forkant av kampen ikke brukt tid på å trene på straffespark, røper den norske treneren. Begrunnelsen er at det ikke lar seg gjøre å trene på det presset som oppstår i en avgjørende kamp i VM.

Kroatia skal møte Russland i kvartfinalen lørdag, etter at også vertsnasjonen tok seg videre på straffespark.

– Jeg tror vi kunne gjort det godt i neste runde om vi hadde kommet videre, sier Hareide.