Spitsov gikk under radaren da Sundby mistet medaljen

Martin Johnsrud Sundby t.v. og Simen Hegstad Krüger var ikke klar over at russiske Denis Spitsov var med i medaljekampen underveis i 15 km fri teknikk fredag. Spitsov tok bronsemedaljen 1,9 sekunder foran Sundby, mens Krüger tok sølv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby t.v. og Simen Hegstad Krüger var ikke klar over at russiske Denis Spitsov var med i medaljekampen underveis i 15 km fri teknikk fredag. Spitsov tok bronsemedaljen 1,9 sekunder foran Sundby, mens Krüger tok sølv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby trodde han kjempet om OL-medalje mot Simen Hegstad Krüger, men ut fra intet kom russiske Denis Spitsov og stjal bronsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg var dårlig informert om hvordan ting lå an, sier Sundby og forteller at tilbakemeldingene han fikk var at han kjempet om medalje med Krüger.

– Hørte ingenting om Spitsov

OAR-løperen Denis Spitsov kom som en rakett mot slutten og kapret bronsen foran nesa på den norske 33-åringen. Sundby var tydeligvis ikke helt fornøyd med sekunderingen underveis.

– Jeg hørte ingenting om Spitsov underveis. Jeg visste at jeg kjempet med Simen og hørte at jeg lå fem, seks sekunder bak de siste tre kilometerne. Så da blir jeg selvfølgelig deppa når jeg kommer i mål og er 1,9 bak Spitsov, sa Sundby.

Bakgrunn: Krüger slo til igjen, ny nedtur for Sundby

– Superkjipt å være 1,9 unna pallen

Ingen kunne gjøre noe med Dario Cologna på fredagens 15 kilometer fri teknikk i Pyeongchang. Sveitseren var overlegen og vant 18,3 sekunder foran Simen Hegstad Krüger. Spitsov tok altså bronsen 1,9 sekunder foran Sundby.

Sundby forteller at det gjør vondt å være så nær en OL-medalje.

– Det er en følelse som er vond å hanskes med nå. Det kommer sikkert til å være det i kveld og litt i morgen. Jeg er lei meg. Men jeg gjorde et godt løp, det er jeg fornøyd med, sa Sundby til pressen etter den sure fjerdeplassen.

Han la ikke skjul på at skuffelsen kommer til å sitte i en stund.

– Det er en følelse som er vond å hanskes med nå, og det kommer sikkert til å være det i kveld og litt i morgen. Det er superkjipt å være 1,9 unna pallen, sa Sundby til Eurosport kort tid etter løpet.

– Vanskelig mentalt å leve med

– Det ville vært lettere å leve med ti, tolv sekunder, enn når avstanden er så tett. Treningen har gitt gode resultater, men ikke gode nok. Når det er så «close» som det er her i dag så er det vanskelig mentalt å leve med, men jeg skal klare det også, sa han til øvrig norsk presse.

Han la til at han at han trolig må ta seg en treningsøkt på kvelden og få ristet litt løs før han sovner.

– Det er godt det kommer noen renn framover så jeg kan få fokus på andre ting.

Nå venter stafett søndag. Utover kommer også femmila, og eventuelt en lagprint onsdag.

Aktuelt: Sundby og Holund vil ha samme stafettetappe

Krüger visste ikke at Spitsov nærmet seg

Heller ikke sølvmedaljevinner Krüger var klar over at Spitsov var med i medaljekampen.

– Jeg skjønte at jeg lå likt med Martin i store deler av løpet. Spitsov gikk litt under radaren for min del, men jeg hørte at jeg hadde litt tid på ham. Han må ha kommet med en veldig god avslutning siste runden, for jeg tror selv jeg hadde ganske bra sisterunde, sa Krüger til Eurosport.

Spitsov var på femteplass ved passering 13,5 kilometer, 5,7 sekunder bak Sundby. I mål var han altså 1,9 foran. Russeren tok også inn 6,1 sekunder på Cologna og 6,2 på Krüger siste halvannen kilometer.

Aktuelt: Weng vraket til stafetten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært