Disse går kvinnestafetten for Norge

<p>Heidi Weng er vraket til morgendagens kvinnestafett.</p>
Heidi Weng er vraket til morgendagens kvinnestafett. Foto: NTB scanpix

Heidi Weng er vraket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag formiddag norsk tid presenterte landslagstrener Roar Hjelmeset de fire norske jentene som skal forsvare Norges ære på morgendagens stafett.

Ingvild Flugstad Østberg går åpningsetappen. Hun veksler med Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens gullvinner Ragnhild Haga går tredje etappe. Marit Bjørgen får som ventet ankeretappen.

– Vi tror Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) har det som skal til, sier Hjelmeset.

Stafetten går lørdag klokken 10:30 norsk tid. Norge og Sverige regnes som de soleklare favorittene.

– Weng har vært svakere enn forventet

Weng ble nummer ni på lørdagens skiathlon, mens hun ble utslått i semifinalen på sprinten. På torsdagens 10 kilometer ble hun nummer elleve.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener uttaket er riktig.

– Haga og Bjørgen er selvskrevne, men jeg synes Weng har vært svakere enn forventet. Hun har fått sjansen flere ganger uten å gjøre noe toppløp.

– Jacobsen har vist formstigning i januar, og er en mesterskapsløper. Jeg synes det er riktig at hun får sjansen nå, sier han.

– Hun taklet det fint

Stafetten blir Uhrenholdt Jacobsens første distanse i OL.

– De som ble vraket fikk beskjed i går. Men jeg vil ikke bruke ordet vraket. De fikk bare beskjed om å ikke gå. Vraket er et ord jeg ikke liker å bruke. Det er gode skiløpere det er snakk om, påpeker Roar Hjelmeset.

Heidi Weng har gått alle stafetter for Norge siden desember 2012.

– Det er ingen som synes det er moro å ikke være med å gå stafett. Heidi hadde sett for seg hele sesongen at hun skulle være en del av de fire som skulle gå stafett. Det er ikke veldig veldig kjekt for hun. Men hun taklet det på en veldig, veldig bra og voksen måte. Men, alle som får en slik beskjed er ikke spesielt fornøyd, sier Hjelmeset videre.

Weng så hvilken vei det bar etter skuffelsen på 10-kilometeren.

– Heldigvis er det ikke jeg som skal ta ut laget, men jeg føler at jeg gikk greit på klassiskdelen i skiathlon. Så jeg håper jeg får gå en klassisk etappe, men jeg skjønner også at dersom det er andre som er foran meg så er det sånn. Det får jeg liksom ikke gjort noe med, sa hun.

Har slitt med sykdom

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har slitt med sykdom i OL-opptakten. Nå må hun bryne seg på selveste Charlotte Kalla på annenetappen.

– Hun skal bryne seg på en veldig nøtt der, men det er spennende for Charlotte også, for hun har ikke gått mot Jacobsen før hun heller, sier Hjelmeset.

– Er nøkkelen å ta Anna Haag på åpningsetappen?

– Det er flere nøkler, sånn sett. Alle går på sitt beste, men det er viktig at ikke hver løper prøver å vinne stafetten alene. Det er dumt om Ingvild går hardt ut for å knekke Anna Haag, og så er du plutselig 20 sekunder bak henne til veksling. De må holde roen og gjøre en god jobb, svarer Hjelmeset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært