Meny

Tårer og irritasjon for Norendal etter OL-nedtur i storm

Silje Norendal tok til tårene da pallplassen røk i OL mandag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silje Norendal var trist og småforbannet etter OL-dramatikken i snowboard mandag. – Vi blir ikke behandlet like bra som alpint av FIS, sier hun.

Hun ble nummer fire med startnummer 13 i en slopestyle-konkurranse unnagjort i meget sterk vind med godt over full storm i kastene.

Både utøvere og trenere var meget kritiske til at rennet ble gjennomført. De fryktet alvorlige skader.

Mange mente også at Norendal ble fradømt bronsen. Tredjeplassen gikk i stedet til finske Enni Rukajärvi.

– Jeg er glad for at ingen ble alvorlig skadd i dette rennet. Nå får vi håpe at vi kan vise snowboard for jenter i et bedre lys i Big Air-konkurransen, sier Norendal før hun klinker til mot Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Snowboard har lenge følt seg som «lillebror» i forhold til alpint i FIS-systemet.

– Jeg synes alpint har en høyere status (enn oss). Jeg føler virkelig at vi kommer inn som andremann (bak alpint). Utfor kan åpenbart være farlig og kan ikke kjøres i sterk vind. Jeg vet at slalåm kan være urettferdig når det blåser, men utøvere kan i det minste ikke dø. Vi kan faktisk bli meget hardt skadd, sier Norendal.

Ikke hørt

Hun liker ikke vind, og allerede før start fikk hun en dårlig følelse. Norendal snakket med rennlederen og ba ham om å sette stopp.

Den norske veteranen på 24 år fikk ikke gehør og kjørte OL med sikkerhetsbeltet på. Norendal valgte svært trygge løsninger i de voldsomme vindkastene.

– På morgenen i dag var jeg sikker på at det ikke ville bli noen konkurranse, sier Norendal og fortsetter:

– Jeg var livredd, og i slik vind popper bilder av kneskader opp i hodet mitt. Det er bare slik jeg er. Når man blir eldre, tenker man mer konsekvens enn som yngre.

I fjor ble Norendal tatt av vinden i de samme sørkoreanske løypene. Hun pådro seg skader.

Siste?

Hun er klar på at dette nok var hennes siste virkelige OL-sjanse selv om en konkurranse gjenstår for henne i Pyeonchang.

Norendal ser ikke for seg å konkurrere i fire år til.

– Derfor ble det mye følelser etter denne fjerdeplassen. En medalje ville vært noe å ha med seg. 4.-plassen kunne like gjerne vært en 15.-plass, sier hun.

I Sotsji for fire år siden ble Norendal syk og fikk ødelagt OL.

En opptur fikk hun likevel mandag: Hun skulle møte kjæresten, ishockeyprofilen Alexander Bonsaksen, for første gang på to og en halv måned.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært