Finsk skistjerne irritert etter norsk storeslem

<p>Iivo Niskanen holdt høy fart gjennom den klassiske delen av søndagens skiathlon. Det satte de norske løperne pris på. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix</p>
Iivo Niskanen holdt høy fart gjennom den klassiske delen av søndagens skiathlon. Det satte de norske løperne pris på. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Finske Ivo Niskanen bidro til høy fart på klassiskdelen under søndagens OL-skiathlon, men er irritert over å ha fått så lite hjelp av de andre løperne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De andre sto bare og så på, sa finnen til Expressen etter at Norge hadde tapetsert pallen i øvelsen.

Simen Hegstad Krüger tok overraskende OL-gullet på åpningsdistansen, mens Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund tok sølv og bronse.

Den svenske avisen skriver at Norges landslagstrener Tor Arne Hetland takket Niskanen for at han holdt tempoet oppe på den klassiske delen.

– Dersom det ikke hadde gått så fort på den klassiske delen, tror jeg flere hadde vært med på slutten, sa bronsevinner Holund.

Men Niskanen er ikke like fornøyd. Han sier det var et tøft løp.

– Jeg satset alt på den klassiske delen, etter det handlet alt om å overleve fram til mål. Jeg måtte gjøre mye av jobben selv. Da jeg sakket av og la meg bak, sto de andre stille og så på og dro ned tempoet. Da kom de andre løpere opp, og etter det orket jeg ikke mer, sa Niskanen.

Først mente finnen at det ikke var noen stor greie, men da han fikk høre at Hetland takket ham for å kjøre hardt i starten, surnet han til.

– Jeg ser det på resultatlisten, sa Niskanen før han avbrøt intervjuet med Expressen.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært