Weng etter åpningsmiss: – Kan ikke grave meg ned

Charlotte Kalla (midten) og Marit Bjørgen (til høyre) ligger foran Heidi Weng i OL-rennet lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Charlotte Kalla (midten) og Marit Bjørgen (til høyre) ligger foran Heidi Weng i OL-rennet lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Heidi Weng hadde en svak lørdag og startet OL med å skuffe stort. Det ble niendeplass på henne på Charlotte Kallas jubeldag på 15-kilometeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kalla stakk fra etter vel elleve kilometer og vant foran Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski.

– Det er litt kjedelig å føle at du har en av de dårligste dagene i sesongen, men det er slik som skjer, sa Heidi Weng etter en langrennsdag der bare Bjørgen innfridde av de norske.

– Jeg syntes det var litt stress å gå i feltet og hadde litt høye skuldrer. Jeg hadde ikke superdagen, men gikk heller ikke dårlig. Jeg kan ikke grave meg ned etter første skirenn.

Weng åpnet for at skiene kanskje ikke var perfekte, men hun kunne glede seg over noe annet.

– For en gangs skyld har jeg sovet bra når jeg har vært hjemmefra. Så jeg har følt meg på hugget, sier Weng.

Hun ble slått med hele 40,7 sekunder av Kalla.

Les også: Bjørgen med OL-sølv da Kalla slo til med favorittseier

– Burde vært med

Ingvild Flugstad Østberg var sjanseløs da medaljetoget gikk i OL lørdag. Hun ble utklasset av vinneren Charlotte Kalla og unnskyldte seg etter ellevteplassen.

Det var nesten minuttet mellom de to på 15 kilometer skiathlon. Marit Bjørgen tok sølvet foran Krista Pärmäkoski.

– Jeg hadde forventet og trodd at jeg skulle være med i den gruppen (medaljekandidatene) der. Vi hadde ikke gått så fort. Jeg burde absolutt vært med der, sier Østberg til NTB på spørsmål om hun var overrasket over at kroppen var så dau.

Les også: Svindal skyver fra seg favorittstempelet

Blandet

– Det ble en litt blandet opplevelse. Målet var å kjempe om medalje. Jeg følte meg bra og offensiv i klassisk. Men det svarte ikke som jeg hadde håpet på og som jeg har følt meg i det siste, sier Østberg.

– Jeg har følt meg bra, og både teknikk og fysisk form har stemt inn mot mesterskapet. Så jeg har ikke noe å skylde på sånn sett. Det ville vært gøy å kunne kjempe med helt inn om medalje, men slik ble det ikke.

Les også: Gullhåpet Norendal frykter OL-vinden

Tungt

Etter løpet samlet tre norske løpere seg i målområdet. Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga visste ikke helt hva de skulle si.

Alle hadde prestert sesongverste på åpningen av vinterens store mål.

– Vi skal glede oss veldig over sølvet til Marit. Men ingen av oss tre andre leverer der vi har vært tidligere denne sesongen. Det er selvfølgelig skuffende. Vi vet hva som forventes av oss, og hva vi forventet av oss selv også. Det er bare å beklage at vi ikke leverer, sier Østberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært