Sundby overlater ansvar til utlendingene

Martin Johnsrud Sundby til høyre med lagkameratene (fra venstre) Simen Hegstad Krüger, Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund under fredagens pressetreff.
Martin Johnsrud Sundby til høyre med lagkameratene (fra venstre) Simen Hegstad Krüger, Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund under fredagens pressetreff. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby (33) sier Norge fint kan la utlendingene styre litt av taktikken og stå for farten i søndagens OL-skiathlon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sundby jakter fortsatt sitt første mesterskapsgull, men vet at det kan bli vanskelig å innfri akkurat det ønsket i årets første OL-øvelse.

Det gjør det heller ikke enklere at han er på lag med avsluttereksperten Johannes Høsflot Klæbo.

Det er ulike interesser når det gjelder farten underveis i løpet.

– Jeg tipper at sju-åtte mann er igjen når det drar seg til. Vi er sterke kapasitetsløpere, men vi har alle til gode å slå Johannes så langt i sesongen. Det er en stor fordel at vi er fire mann som tåler stor fart. Vi kan la utlendingene stå litt for taktikken, sa Sundby under fredagens pressetreff.

Les også: Hackerangrep mot OL

Positiv

Sundby var ikke med i prøve-OL sist sesong, og han hadde ikke testet OL-løypene annet enn i sitt eget hode før han ankom Pyeongchang sist helg.

– Først og fremst er jeg positivt overrasket over alt som er av løyper. Det har vært mye snakk om løypene i forkant, og jeg mener at jeg møter ordentlige reale løyper. Det er den sterkeste skiløperen som vil vinne renn her også. Det er viktig å få skibiten under kontroll. Vi har alle friskt i minne hva som skjedde i Sotsji for fire år siden, sa Sundby med tanke på smøreproblemene i starten av det mesterskapet.

Les også: Svensk skiekspert: – Å kreve så mye av Klæbo er ondsinnet

Frisk

Han sier at han har ulike scenarioer i hodet både for egen del og lagets. 33-åringen er en av dem som sliter med astma og luftveiene, men at han tross kulden ikke har merket noe trøbbel så langt under oppholdet i Sør-Korea.

– Jeg har vært ute alle dager og trent. Det har fungert veldig bra. Jeg er frisk og rask og har gode forutsetninger i all slags vær. Fordelen her er at det er ekstremt tørt. Det vil røske litt når vi er ferdig, men jeg bør ha gode forutsetninger underveis, sa Sundby.

Sundby er sammen med en rekke utøvere som må avgjøre før oppløpet om han har tenkt å ta en medalje. I en spurt vil han neppe ha en sjanse til å kjempe mann mot mann mot for eksempel Klæbo på de 200-300 meterne.

For hans del må det endelige rykket komme tidligere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært