Svensk skiekspert: – Å kreve så mye av Klæbo er ondsinnet

Den svenske skikommentatoren Tomas Pettersson mener Norge legger et umenneskelig press på Johannes Høsflot Klæbo i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hele Norges synes å forvente at en 21-årig gutt med roser i kinnene skal frelse dem alle. Han skal ikke bare vinne gull. Han skal helst vinne dem alle. Det er ikke bare umenneskelig. Det er rent dumt, skriver Pettersson i en kommentar i svenske Expressen.

Søndag debuterer Høsflot Klæbo i OL. Da på 30 kilometer fellesstart med skibytte. De tre andre norske på startstreken er Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger.

Den svenske langrennskommentatoren Tomas Pettersson mener Johannes Høsflot Klæbo lever med et umenneskelig press. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den svenske langrennskommentatoren Tomas Pettersson mener Johannes Høsflot Klæbo lever med et umenneskelig press. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Pettersson påpeker at Klæbo aldri har vært i denne posisjonen tidligere.

– Jeg tviler ikke et øyeblikk på at Klæbo kommer til å regjere på tronen som verdens skikonge i mange, mange år fremover. Men her kommer et råd Norge: Å kreve det allerede nå i Pyeongchang, er ikke bare like urettferdig, det er ondsinnet. Det kan knekke hvem som helst. Til og med deres eget vidunderbarn Johannes Høsflot Klæbo.

I 2017 debuterte Høsflot Klæbo i mesterskapssammenheng for seniorer. Da gikk han inn til bronse på sprinten.

Les også: Fullstendig program for OL i Sør-Korea

Vil ikke ha stor fart

Før jul vant Høsflot Klæbo nettopp 30 kilometer fellesstart med skibytte under verdenscuphelgen på Lillehammer.

Den unge trønderen kjennetegnes foreløpig først og fremst som en avslutter, og situasjonen foran søndagens skiathlon er ikke ulik slik situasjonen har vært mange ganger i mesterskap med Petter Northug som norsk spydspiss og favoritt.

Johannes Høsflot Klæbo

* Født: 22. oktober 1996 (21 år)

* Klubb: Byåsen

* Meritter:

* OL: Debutant

* VM: 1 bronse (sprint 2017)

* Verdenscupen: 12 seire

Der de tre andre norske og storparten av utlendingene drømmer om størst mulig fart underveis, håper Klæbo på en annen utvikling på løpet. Han erkjenner at stor fart underveis ikke er noe drømmescenario.

– Nei, det er jo egentlig ikke det. Jeg må bare bite meg fast så godt det lar seg gjøre. Det er et vanlig skirenn, sa Klæbo i gymsalen der den norske pressekonferansen foregikk fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært