Romøren: – Utrolig lei meg

Bjørn Einar Romøren ble søndag tatt i promillekontroll før Raw Air-finalen der han var på jobb for skiforbundet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Bjørn Einar Romøren ble søndag tatt i promillekontroll før Raw Air-finalen der han var på jobb for skiforbundet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørn Einar Romøren ble søndag stoppet i promillekontroll og fratatt førerkortet. – Jeg er utrolig lei meg. Det er sånt som ikke skal skje, sier han til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gjorde en utrolig dårlig bedømming i dag tidlig. Jeg feiret meget moderat i går kveld, etter hva jeg trodde, og hadde jeg trodd det var et problem så ville jeg selvfølgelig aldri satt meg bak rattet.

Det viste seg å være et problem da han blåste rødt.

– Det er utrolig kjedelig, men jeg tar de konsekvensene som måtte komme, sier han.

Den tidligere storhopperen er nå markedssjef og medieansvarlig for hopperne i Norges Skiforbund og var på jobb i forbindelse med Raw Air-finalen i Vikersund.

– Det har vært en fantastisk finaledag, og det var fantastisk å være med og oppleve det, men det har jo hatt en bismak, sa han.

Taus Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl vil ikke uttale seg om saken som fullstendig overskygget Raw Air-finalen.

– Jeg kommenterer ikke saken, sier Stöckl.

Han visste ikke om den før NTB tok kontakt på sletta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg fikk beskjed om den av deg, sier landslagssjefen til NTBs reporter.

– Hvorfor vil du ikke kommentere den?

– Fordi jeg velger å ikke kommentere den, sier en tydelig betenkt Stöckl.

Les også: Romøren har fått prolaps

Flau

Romøren, som i sin tid hadde verdensrekorden i hopp, beskrev at han hadde drukket det han anser som "moderate mengder alkohol" kvelden før han valgte å kjøre bil til Vikersund.

– Hva tenkte du da du skjønte at det ble utslag?

– Jeg ble egentlig bare overrasket. Og så ble jeg lei meg, og flau. Det skal ikke skje, og så skjedde det likevel. Jeg ble skuffet over meg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Romøren sier til NTB at han er klar for å ta konsekvensene, også ved at saken blir kjent og skaper overskrifter.

– Jeg er beredt på å ta alle konsekvenser som måtte komme ut av det, sier han.

Les også: Romøren hopper ikke

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beklagelig

Skipresident Erik Røste var nettopp informert om hendelsen da NTB snakket med ham.

– Jeg er informert, og det er sterkt beklagelig, men jeg kan ikke si noe mer. Jeg har ikke snakket med noen om det ennå, sa han.

– Ut over at jeg er enig med skipresidenten, har jeg ingen kommentar, sier Raw Air-direktør Arne Åbråten til NTB.

– Dette er en personalsak som vil bli fulgt opp internt. Ut over det forholder vi oss til det Bjørn Einar har uttalt til mediene tidligere i dag, sier kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund til NTB søndag kveld.

Møtte pressen

Sportssjef Clas Brede Bråthen, som selv ble alvorlig kvestet da han og sjåfør Jon Inge Kjørum fyllekjørte under treningsleir i 1989, sa følgende om Romørens ulykksalige biltur søndag:

– Jeg var antakelig den første som ble informert av Bjørn Einar. Det vitner om at han umiddelbart ga beskjed. At han møtte opp her på sletta, viser at han ikke forsøkte å gjemme seg bort, sier hoppsjefen.

Romøren droppet søndagens pressekonferanse, hvor han hadde verv for Norges Skiforbund, men tok seg god til mediene etter søndagens Raw Air-finale.

– Jeg kjenner Bjørn Einar så godt at jeg vet dette er noe han synes er veldig leit. Ut over at jeg kjenner saken, har jeg ingen kommentar, sier Bråthen.