Carlsen tilbake som storfavoritt

Regjerende mester Magnus Carlsen skapte balanse i regnskapet i VM-kampen mot Sergej Karjakin. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Regjerende mester Magnus Carlsen skapte balanse i regnskapet i VM-kampen mot Sergej Karjakin. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sjakkpresident Morten L. Madsen mener Magnus Carlsen tok tilbake favorittstempelet da han vant det tiende partiet i VM-kampen mot Sergej Karjakin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå er matchbildet snudd helt om, og Magnus er igjen favoritt til å vinne, sa en lettere oppspilt sjakkpresident til NTB kun minutter etter at Carlsen fant den nødvendige fordelen i det tiende partiet mot sin russiske motstander.

Madsen fulgte innspurten av VM-kampen ringside i New York. Han forteller at det over sju timer lange partiet tok på for den norske leiren.

– Stemningen var veldig spent. Nervøsiteten til spillerne smittet over på publikum. Da Magnus vant ble det jublet som på en fotballkamp, forklarte sjakkpresidenten.

Les også: En lettet Carlsen etter comebacket

– Lettelse

Carlsen selv var naturlig nok glad etter at han hadde skapt balanse i regnskapet med sin første seier under årets VM.

– Det er en stor lettelse. Jeg har ikke vunnet på ti kamper, og det har strengt tatt ikke skjedd med meg før. Det var en hard kamp, og det kommer til å være det framover også, men nå kjemper vi hvert fall på like vilkår, sa den regjerende verdensmesteren på pressekonferansen etter partiet natt til fredag.

Fredag venter det en hviledag for de to duellantene før det 11. partiet settes i gang lørdag. Stillingen sammenlagt er 5-5.

– Flere av partiene har vart i seks og sju timer, så det har vært tøft. Det har tatt på, men vi får se. Akkurat nå er jeg bare glad for at det blir to partier til, sa Carlsen.

– Partiene er vanskelige, men vi har flere hviledager, så forhåpentligvis kommer vi oss, kommenterte Karjakin.

Les også: Magnus Carlsen anker boten

Kan bli omspill

Og ingen av spillerne utelukket at kampen om VM-tittelen kan bli avgjort i et omspill onsdag 30. november.

– Det er mer sannsynlig nå enn før, sa Carlsen.

– La oss spille de tolv partiene først, så får vi se, svarte Karjakin.

Sjakkpresident Morten L. Madsen er i hvert fall sikker i sin sak. Carlsen er på vei tilbake i godt gammel slag.

– Spillet i midtspillet i det tiende partiet viste at spillerne var sterkt preget av matchsituasjonen og det bølget mye, men Magnus viste enorm styrke som tok dette nå, avsluttet han.

Personvernpolicy