Storflor senket gamleklubben med perlemål

Rosenborg. Strømsgodsets Øyvind Storflor jubler etter 2 - 0 under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst stadion søndag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Rosenborg. Strømsgodsets Øyvind Storflor jubler etter 2 - 0 under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst stadion søndag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Øyvind Storflor kom på scoringslisten i sin siste hjemmekamp for Strømsgodset, som slo Rosenborg 2-0 på Marienlyst. Gullvinner RBK har ikke vunnet på sine tre siste seriekamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Var det noen som skulle score på frispark mot oss, så var det greit at det var Øyvind. Han har hatt en strålende karriere i både Strømsgodset og Rosenborg, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

– Det var en emosjonell dag, etter at jeg har hatt så mange flotte år her i Drammen. Det var fantastisk å få være med på å avgjøre her, sa Storflor selv.

RBK er 14 poeng foran tabelltoer Brann før siste serierunde, men trønderne synes å ha satt maskineriet i krabbegir før cupfinalen. Bodø/Glimt ble slått 2-0 i semifinalen nylig, men i serien har det gått tyngre for Kåre Ingebrigtsens mannskap, så også i Drammen.

RBK har nå tapt mot Godset og Odd (1-2), samt spilt uavgjort (2-2) mot Sarpsborg. Forrige seier kom mot Vålerenga 2. oktober.

Les også: Nedrykksspøkelset henger stadig over Bodø/Glimt

Storflor hyllet

Søndag ble laget senket av Jonathan Parr og Øyvind Storflor. Den tidligere utenlandsproffen Parr curlet ballen i krysset fra rundt 15 meters hold etter 52 minutters spill.

Strømsgodset-fansen jublet stort, men jubelen skulle bli enda større. Storflor fastsatte nemlig resultatet til 2-0 på frispark tolv minutter før slutt. Rosenborg maktet ikke å svare i Drammen.

Lagene sto æresvakt for veteranen Storflor før kampstart. 36-åringen, som legger opp etter sesongslutt, spilte sin siste hjemmekamp for drammenserne. Storflor har også en lang fortid i Rosenborg. Han kom til Strømsgodset i 2009.

Les også: Sølvjagende Odd sikret medalje mot Sogndal

Godset på 7.

Strømsgodset har fått en liten opptur i serien etter at Tor Ole Skullerud erstattet Bjørn Petter Ingebretsen som hovedtrener. Godset fikk et slag i trynet da Kongsvinger ble for sterk i cupens semifinale, men drammenserne kunne i det minste smile for tre poeng mot årets gullvinner i eliteserien.

Strømsgodset ligger nå på sjuendeplass med 43 poeng, kun to poeng bak fjerdeplassen. Et eventuelt hopp fra sjuende- til fjerde vil bety mer penger i kassen ved sesongslutt.

Les også: Nedrykksspøkelset henger stadig over Bodø/Glimt

Personvernpolicy