Sølvjagende Odd sikret medalje mot Sogndal

Jukka Raitala scorer for Sogndal i eliteseriekampen mellom Odd og Sogndal på Skagerak arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd kom under hjemme mot Sogndal, men scoringer av Fredrik Nordkvelle, Stefan Mladenovic og Rafik Zekhnini sørget for 3-1-seier. Odd har nå sikret seriebronse, men kan også ta sølv.

– Vi er selvsagt skuffet over tapet, men guttene viste fantastisk innsats. Neste gang tar vi dem, sa Sogndal-trener Eirik Bakke i et intervju med TV 2 etter kampslutt.

Jukka Raitala sendte Sogndal i føringen i søndagens oppgjør, men Nordkvelle brakte balanse i regnskapet etter 67 minutter. Ti minutter senere doblet innbytter Mladenovic fra kort hold. Gjestene maktet ikke å svare, men Odd var ikke ferdig for dagen. Rafik Zekhnini, også han innbytter, fastsatte resultatet til 3-1 på tampen.

Tomålsseier til tross, Brann er fortsatt tabelltoer. Bergenserne slo Start 2-1 i Kristiansand, og er foran Odd på målforskjell. Begge lag har 51 poeng før siste serierunde.

Tøff bortekamp

Odd har ikke en lett oppgave i kampen om sølvet. I siste runde venter nemlig Tromsø på Alfheim. «Gutan» kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk.

Brann får også en vrien oppgave, men tabellsekser Sarpsborg kan ikke lenger ta medalje. Sarpingene har dermed ikke like mye å spille for. Sarpingene er seks poeng bak Odd og Brann etter 2-2 mot Tromsø.

Ole Gunnar Solskjærs Molde er også seks poeng bak Odd før siste runde. Tabellfirer MFK, som banket Stabæk 3-0 søndag, avslutter borte mot Lillestrøm.

FK Haugesund på femteplass tar imot Strømsgodset hjemme i måkebyen. FKH har 45 poeng, i likhet med Solskjær og co., men har svakere målforskjell.

Sjokkstart

Jukka Raitala dunket ballen opp i krysset etter bare fem minutters spill i Skien. Odd presset på for utligning, men gjestene holdt unna til pause. Etter hvilen fikk hjemmelaget omsider hull på byllen. Fredrik Nordkvelle banket først ballen i mål etter 67 minutter, før Stefan Mladenovic scoret sitt første mål i eliteserien ti minutter etter. 22-åringen satte et innlegg fra høyre kontrollert i mål fra kort hold.

Like før slutt punkterte altså driblefanten Zekhnini kampen, til hjemmefansens store glede. Nå blir det ulidelig spennende for Odd-fansen i siste seriekamp. Den avsluttende serierunden spilles søndag 6. november.