Johaug drar ikke til Val Senales

Therese Johaug blir ikke med kvinnelandslaget i langrenn på samling til Italia. Her er 28-åringen avbildet på torsdagens pressekonferanse på Ullevaal i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Therese Johaug blir ikke med kvinnelandslaget i langrenn på samling til Italia. Her er 28-åringen avbildet på torsdagens pressekonferanse på Ullevaal i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Therese Johaug dropper landslagssamlingen i italienske Val Senales neste uke. «Johaug vil fokusere på trening og ønsker mest mulig ro», heter det i en uttalelse fra Norges Skiforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble det klart at Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin.

Johaug venter nå på en avgjørelse fra Antidoping Norge i saken. Formelt sett ville hun hatt anledning til å bli med på neste ukes samling i Italia, men 28-åringen har nå bestemt seg for å bli hjemme. Norges Skiforbund skriver i en pressemelding at Johaug vil fokusere på trening. Hun ønsker mest mulig ro i dagene som kommer.

– Dette mener jeg er en klok avgjørelse. Vi respekterer naturligvis Thereses avgjørelse i denne vanskelige situasjonen, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Les også: FIS-sjef: – Johaug skulle vært suspendert

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært