FIS-sjef: – Johaug skulle vært suspendert

Artikkelen fortsetter under annonsen

FIS-generalsekretær Sarah Lewis mener at Norge ikke følger reglene når Therese Johaug ikke er blitt suspendert etter sin positive dopingprøve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier generalsekretæren i et intervju med finske Hufvudstadsbladet , melder VG fredag kveld.

Johaug testet positivt på den anabole steroiden clostebol. Johaug og daværende landslagslege Fredrik S. Bendiksen sier det er fordi hun brukte en krem mot et sår på leppen. Bendiksen har tatt på seg ansvaret og trukket seg fra jobben som landslagslege.

Lewis sier til Hufvudstadsbladet at Norge ikke engang har informert Det internasjonale skiforbundet om saken. Det var Antidoping Norge som testet Johaug.

– På grunn av den substansen som er involvert, ut fra det vi vet fra mediene, er den norske antidopingkomiteen forpliktet til å suspendere Johaug, sier Lewis til den finske avisen.

Les også: Russiske beskyldninger mot norsk langrenn

Johaug er foreløpig ikke suspendert fra langrennslandslaget eller fra internasjonal skisport. Landslagsledelsen har likevel sagt at hun ikke reiser til den kommende samlingen i Italia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antidoping Norge er i ferd med å hente inn informasjon i saken, før den sendes videre til påtalenemnda. Da kan hun også bli suspendert.

Les også: Bjørgen om Johaug-saken: – Helt uvirkelig og tungt

Johaug har ikke villet godta en såkalt «frivillig suspensjon» som begynner å løpe umiddelbart. Hennes advokat Christian B. Hjort begrunnet det fredag overfor NRK.

– Therese Johaugs stilling i saken er at hun ikke er å bebreide for noe, og en aksept av en suspensjon innebærer også en aksept av skyldspørsmålet, så det er ikke aktuelt for henne å akseptere en suspensjon, sa han.

Johaugs far raser mot dopingjegerne: – Dette kommer det ikke noe godt ut av

Les også:

Det norske folket slår ring rundt Therese Johaug

Aukland: – Therese var tvunget til å følge legens råd

Se video: Bjørgen: – Lurt på om det er verdt å fortsette

Johaugs far: – Dette kommer det ikke noe godt ut av