Brækhus-kampen kan være truet

<p>Cecilia Brækhus (t.v.) skal i utgangspunktet bokse mot Anne Sophie Mathis fra Frankrike i sin første profesjonelle kamp på norsk jord i Oslo Spektrum 1. oktober. Foto: Krister Sørbø (NTB scanpix)</p>
Cecilia Brækhus (t.v.) skal i utgangspunktet bokse mot Anne Sophie Mathis fra Frankrike i sin første profesjonelle kamp på norsk jord i Oslo Spektrum 1. oktober. Foto: Krister Sørbø (NTB scanpix)

Den første proffkampen til Cecilia Brækhus på norsk jord står i fare på grunn av en konflikt mellom Norges Profesjonelle Bokseforbund (NPBF) og selskapet First Lady Promotion.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Nettavisen mandag kveld. Bakgrunnen for uenigheten skal være at First Lady Promotion bruker det tyske profesjonelle bokseforbundet Bund Deutscher Berufsboxer (BDB) til å arrangere stevnet som er planlagt 1. oktober i Oslo Spektrum.

Avisen viser til et brev advokatfirmaet Bjørkan Stav har sendt på vegne av NPBF hvor det kommer frem at forbundet mener det har «enerett på sanksjonering av boksestevner i Norge for profesjonelle kamper tilknyttet European Boxing Union (EBU)».

Les også: Brækhus innleder ny norsk proffæra med «hatkamp»

Det norske forbundet skriver videre at de ikke har mottatt noen forespørsel fra BDB om et slikt samarbeid i forbindelse med Brækhus' tittelkamp i Norge. «NPBF tillater seg å stille spørsmålstegn ved dette, gitt den korte tid som er igjen til det planlagte stevnet», står det i brevet til First Lady Promotion.

I brevet kommer det også frem at NPBF i utgangspunktet ikke ønsker å samarbeide med BDB, fordi de ikke skal ha respektert EBUs suspensjonsregler ved en tidligere anledning.

President i NPBF, Leidulf Gravråk, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen, men sier at First Lady Promotion har fått 14 dager på å komme med tilsvar.

Les også: Brækhus-kampen utsolgt

Personvernpolicy