Roar Hjelmeset er ny kvinnelandslagstrener i langrenn

Roar Hjelmeset blir som ventet ny hovedtrener for langrennsjentene. 38-åringen har skrevet en kontrakt som strekker seg til over OL i 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var landslagssjef Vidar Løfshus som presenterte den nye treneren på Sognefjellet tirsdag. Løfshus har lenge vært tydelig på at han har ønsket å gi Hjelmeset mer ansvar enn det han hadde under Egil Kristiansen.

Problemet har vært at Skiforbundet ønsket å skrive en kontrakt fram til OL i 2018, mens ønsket ikke Hjelmset å forplikte seg mer enn i ett år.

– Jeg og Vidar har diskutert litt. Det er alltid lettere å ta ett år i slengen enn to. Det er meste det det har gått på, sa Hjelmeset.

– Det hadde iallfall ikke noe med lønn å gjøre, la han til.

Det øvrige trenerteamet er foreløpig ikke kjent. Sjur Ole Svarstad er blant de aktuelle. Kristiansen ga seg etter forrige sesong.

– Dette sikrer kontinuiteten til over OL i 2018. Nå har vi fortsatt én ledig trenerstilling på kvinnesiden. Målsettingen er å ha endelig trenerkabal klar i løpet av en måneds tid, sa Løfshus.

Blant herrene har det lenge vært kjent at Tor Arne Hetland er ny hovedtrener, mens Arild Monsen fortsetter som sprinttrener. For knapt to uker siden ble også Eirik Myhr Nossum presentert som landslagstrener for herrene. Han skal samarbeide tett med både Hetland og Monsen.

Den norske langrennseliten er denne uken samlet for sin årlige treningssamling på Sognefjellet.

Les også: Kristiansen: – En vemodig avgjørelse

Personvernpolicy