Høgmo-ros til Samuelsen: – Veldig reflektert

Se pressekonferansen med Høgmo her.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo beskriver West Ham-talentet Martin Samuelsen som «veldig reflektert» og «ekstra bevisst på hva som skal til». Søndag får 19-åringen trolig A-landslagsdebuten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høgmo var full av lovord for Samuelsen på lørdagens pressekonferanse i Portugal. Landslagssjefen hadde nylig en lengre prat med Samuelsen.

– Martin er en veldig reflektert gutt. Han har fullført videregående skole i løpet av den tiden han har vært i London. Han er ekstra bevisst på hva som skal til for å ta nye steg, sa Høgmo på en pressekonferanse lørdag.

Han brukte Samuelsen, som etter alle solemerker får sjansen i privatlandskampen mot Portugal, som et eksempel på det å være uredd på banen.

– De unge spillerne som kommer inn nå, med en type som Martin, de er veldig uredde. Det er typisk for den nye generasjonen norske spillere. De er svært offensive. Det gleder meg å se det, sa Høgmo.

Landslagssjefen var likevel klar på at 19-åringen må forbedre seg på flere områder.

– Martin må fortsette og videreutvikle det han er god på. Han snakker selv om at han må bli dyktigere til å produsere mål og målpoeng, det er førsteprioriteten. Så er han også klar over at han må jobbe med omstillingen defensivt, samt det å bli fysisk sterkere i alle spillets faser. Det er en del av utviklingen, sa Høgmo.

– Og han må spille på seg erfaring. Nå får han igjen muligheten til å være med West Ham i forsesongen. Det er kamptrening og trening på høyest mulig nivå som gjelder for spillere som ham. Da utvikler kroppen og ferdighetene seg, la landslagssjefen til.

Les også:

Gunnarson og Trondsen til Portugal

Høgmo tester unggutter mot Portugal


Personvernpolicy