Meny

Høgmo tester unggutter mot Portugal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo overrasket i A-landslagsuttaket til de tre treningskampene mot Portugal, Island og Belgia. Blant andre ble Ulrik Yttergård Jenssen, Iver Fossum og Alexander Sørloth ble tatt ut.

De tre ungguttene blir trolig sendt ned til U21-landslaget etter kampen mot Portugal. Da spilles det fortsatt seriefotball i Norge, Sverige og Danmark. Troppen har foreløpig en gjennomsnittsalder på rundt 24 år.

– Dette gjenspeiler det som skjer i norsk fotball nå. Det er viktig å se hvem som banker på, og det er viktig å ha en bredde i troppen inn mot VM-kvalifiseringen, sa Per-Mathias Høgmo.

Les også: Nordtveit vil ha stopperplass

Flere ute

Lyon-spiller Ulrik Yttergård Jenssen ble tatt ut i troppen sammen med broren Ruben Yttergård Jenssen.

– Hvis vi ser tilgjengeligheten av spillerne som vi kunne plukke av til Portugal, var han en av de med internasjonal erfaring som vi kunne ta med, sa Høgmo.

Rosenborg-duoen Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø har spilt glimrende for sin klubb i år, men står fortsatt uten landskamper. Begge får trolig sin debut mot Island eller Belgia.

Les også: Måling: Folket støtter Høgmo

Skader og slitasje

Rutinerte spillere som Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Alexander Tettey og Alexander Søderlund ble ikke tatt ut i troppen på grunn av skader og slitasje.

Martin Ødegaard er ikke med mot Portugal ettersom Real Madrid Castilla spiller kvalifisering til 2. divisjon. Taper klubben kampen, må han trolig også stå over mot Island og Belgia.

Les også: Høgmo vil samkjøre Ødegård og Elabdellaoui

Vanskelig motstand

Alle Norges motstandere skal delta i det kommende europamesterskapet i Frankrike. Det er ingen smågutter det norske laget skal teste seg mot om noen uker.

– Det gir oss nyttige referanser. Vi møter gode lag i kvalifiseringen og må vite hvor lista ligger, sa Høgmo.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus