Meny

Pedersen vil bli best i verden

Sverre Lunde Pedersen har målet klart: Han vil bli verdens beste skøyteløper. Søndag kapret han bronsen i allround-VM. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverre Lunde Pedersen har ikke tenkt å nøye seg med VM-bronse. 22-åringen er sulten på mer suksess på isen.

I helgens allround-VM måtte han se seg slått av Sven Kramer (gull) og Denis Juskov (sølv), men Pedersen deppet likevel ikke. Han sikret karrierens første medalje i et internasjonalt seniormesterskap.

Bronsemedaljen ga Fana-løperen mersmak. Han ønsker å bli verdens beste skøyteløper.

– Jeg har lyst til å gå helt til topps. Det er det jeg trener for. Det er det som er det store målet for hele skøytekarrieren – å vinne noe, sier Pedersen til NTB.

Utfordrer

Landslagstrener Sondre Skarli har store forventninger til Pedersen. Han tror det bare er et tidsspørsmål før eleven slår Kramer og Juskov.

– Sverre har vist at han kommer nærmere og nærmere. Neste år skal han ta Juskov, og året etter Sven. Nå tror jeg det kan være mulig, sa Skarli.

Det tror Pedersen selv også.

– Jeg tror jeg aldri har vært så nærme de to andre. Det viser at det er mulig å slå begge. Jeg skal jobbe hardt videre. Så ung som jeg er, har jeg mye å gå på, mener bronsevinneren.

Han har vært nær medalje tidligere også. Både i 2013 og 2014 ble det fjerdeplass. I vinterens EM endte han også som nummer fire.

– Nå har jeg klart den første medaljen, og det har vært et av mine mål i karrieren. Det gir en god følelse. Jeg har tatt steg hele tiden og var nærme i EM. Endelig får jeg det til, sa Pedersen.

Bakgrunn: Knallsterk VM-bronse til Pedersen

Formtopp

Han traff bortimot perfekt med formen til VM. De norske skøyteløperne har vært tre uker i Calgary for å forberede seg til mesterskapet.

Det ga god uttelling. Også på kvinnesiden ble det bronsejubel ved Ida Njåtun.

– Jeg tror vi har truffet perfekt med oppladningen. Ida gikk jo ekstremt bra, mente Pedersen.

Han lå også på tredjeplass etter første dag av mesterskapet. Da «perset» han med nesten halvsekundet på 500 meter (35,87) og leverte også en sterk 5000 meter på 6.11,77.

Søndag fulgte han opp med annenplass på 1500 meter (1.43,99). På det avsluttende milløpet tok han seg helt ut og ble nummer fire med 13.09,45.

– Han visste medaljen egentlig var i lommen før tier'n. Samtidig hadde han lyst til å slå Juskov. Han var sliten på slutten, men likevel sto han inn. Det var kjempebra levert hele helgen, sa landslagstrener Skarli.

– Det var blytungt hele veien, og jeg fant aldri noen spesiell flyt. Det var ren vilje. Jeg skjønte det ville bli vanskelig å ta sølvet, sa Pedersen om 10.000-meteren.

Håvard Bøkko endte på 11.-plass, mens Simen Spieler Nilsen ble nummer 14.

Les også: Sensasjonell VM-bronse til Njåtun

Populært