Meny

Ingenting avgjort om Northugs soning

Petter Northug må trolig regne med å måtte sone promilledommen mens langrennskollegene kjemper om VM-medaljer i Falun, skriver Klassekampen. Her fra onsdagens 10-kilometer i Tour de Ski i italienske Toblach der trønderen havnet på 7. plass. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug har ennå ikke fått dato for soningen etter fyllekjøringen i fjor, men manager Are Sørum Langås sier til Dagbladet at de har full kontroll på prosessen.

Torsdag skriver Klassekampen at Petter Northug kanskje må sone dommen for promillekjøring allerede under ski-VM i Falun neste måned.

Bakgrunnen er at det normalt skal gå to måneder fra Kriminalomsorgen har mottatt en rettskraftig dom til domfelte skal begynne soningen. Northug-saken kom på Kriminalomsorgens bord i november i fjor.

Verken Sør-Trøndelag friomsorgskontor eller Kriminalomsorgen region nord har per i dag mottatt noen søknad om utsettelse av soningen, men det har sin helt naturlige forklaring, ifølge Langås.

– Vi har selvfølgelig kontroll på denne prosessen, men så lenge vi ikke har fått dato for soning, kan vi ikke søke om utsettelse. For vi vet ikke om datoen passer eller ikke før vi får den, sier manageren til Dagbladet.

Kan søke

– Hvis datoen vi får, skulle være svært ugunstig for Petters sportslige planer, kommer vi til å søke om utsettelse, sier Langås.

Northug krasjet 4. mai i fjor bilen sin i Trondheim. Han rømte fra stedet og etterlot en kamerat med lettere skader. I avhør avga Northug falsk forklaring ved å anklage passasjeren for å ha kjørt bilen.

9. oktober ble Northug dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, med fradrag på to dager for sonet varetekt. Han ble også fratatt førerkortet på livstid, noe som i praksis betyr fem år, og fikk en bot på 185.000 kroner.

Les også: Ekspert spår livsfarlig Northug under Falun-VM

Særbehandling

Flere kilder i Kriminalomsorgen har overfor Klassekampen uttrykt bekymring for at saken skal skape et inntrykk av at en idrettskjendis får særbehandling. Friomsorgsleder Tore Råen slår fast at Northug ikke vil få noen form for særbehandling.

– Vi behandler alle saker med et likt utgangspunkt. Her er det ikke snakk om at noen kan få særbehandling, sier han.

Les også: Bjørn Dæhlie på eksklusiv liste over tidenes idrettsutøvere

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus