Meny

VM-speakeren spår livsfarlig Northug

Petter Northug og Marit Bjørgen hadde en rolig økt på Tour de Skis hviledag. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tour de Ski- og VM-speaker Kjell Erik Kristiansen er en av mange som tror at Petter Northug vil herje i VM-løypene i Falun i slutten av februar.

Under Tour de Skis hviledag var Northugs formutvikling et av de heteste samtaleemnene.

Mannen som fyller 29 år tirsdag leder Tour de Ski etter to etapper etter en 3.- og 1.-plass. Northug virker å være tilbake der han var i sine velmaktsdager.

I disse dager er det den sportslige delen av idrettskarrieren som står i sentrum.

Selv hadde han i likhet med resten av det norske laget mediefri mandag, men det var ikke vanskelig å finne andre som ville uttale seg om nordtrønderen.

Stålkontroll

Kjell Erik Kristiansen er som vanlig speaker under Tour de Ski, og han skal også være speaker i Falun-VM. Han er av dem som følger internasjonalt langrenn tettest.

– Jeg er mer sikker på at Petter vinner i VM enn i Tour de Ski. Han virker veldig målbevisst og fokusert, og han driver litt på samme måte som han gjorde i den suksessrike 2011-sesongen. Det virker som han har kontroll mot VM, og jeg tror han kommer til å bli livsfarlig i Falun. Ingen har vist seg bedre til å prikke inn formen til riktig enn Petter Northug, sier verdens mest kjente langrenns- og skiskytterspeaker.

Landslagets assistenttrener Steinar Mundal er av samme oppfatning. Han er en av dem som følger Northug tettest når han tilhører landslaget.

– Han er som alltid grei og hyggelig å ha med å gjøre. Jeg har fulgt ham siden 2008, og jeg tror vi kan si at rykket hans i siste del av en bakke er tilbake. Det så vi i Oberstdorf. Jeg har ikke sett ham så stabilt god siden 2011-sesongen, mener Mundal.

Les også: Bjørn Dæhlie på eksklusiv liste over tidenes idrettsutøvere

Humør

Han nevner humør og trivsel som nøkkelord for Northugs opptur.

– Det er ingen tvil om at han trives og bidrar i miljøet. Han skaper humør rundt seg og leverer stadig snertne kommentarer.

– Hvordan mener du han ligger an mot VM?

– Jeg tror at han trenger disse løpene her i Tour de Ski. Han har godt av sammenhengende konkurranser. Han trenger å vise at han er god i mer enn ett løp. Og kommer det noen dårlige løp, så har vi alltids tid til å justere oss inn. Det er god tid til VM, og jeg tror at Petter kommer til å gjøre det bra i Falun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus