Meny

Grimsbø kan miste resten av EM

Kari Aalvik Grimsbø storspilte mot Romania søndag. Nå kan EM i verste fall være over. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge-målvakt Kari Aalvik Grimsbø har fått en sprekk i menisken og går glipp av de kommende kampene i håndball-EM. Det viste mandagens MR-undersøkelse.

Målvaktsreserve Emily Stang Sando er hentet inn i troppen etter at Kari Aalvik Grimsbø, som bidro sterkt til Norges seier over Romania søndag, har fått konstatert en skade i kneet.

– Skader er dessverre en del av håndballen, og de kommer gjerne på ubeleilige tidspunkt. Vi er glade for at Kari gjennom godt spill bidro sterkt til en god EM-start for oss. Vi håper at skaden er kortvarig, og at hun kommer raskt tilbake på banen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Sprekk i menisken

MR-undersøkelsen Aalvik Grimsbø gjennomførte mandag viste at burvokteren foreløpig ikke kan spille flere EM-kamper i denne omgang.

– Kari har fått en sprekk i menisken, og kan uansett ikke spille håndball de kommende dagene. MR-bildene er til ekspertvurdering i Norge, og svarene derfra, samt Karis tilstand de neste dagene, vil avgjøre om hun eventuelt kan tas inn i troppen igjen, sier landslagslege Nils Ivar Leraand, og legger til at det er mye som tyder på at skaden slo ut i forbindelse med søndagens åpningskamp mot Romania.

Les også: Gullkantet EM-start for Norge

– Skuffet og lei meg

Målvaktsstjernen selv sier at hun nå tar en dag av gangen.

– Akkurat nå er jeg er skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt. Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Jeg kjente litt smerte i pausen mot Romania, og fikk mer og mer vondt i kneet utover i andre omgang. Nå tar vi en dag om gangen, og ser hva som skjer, sier Kari Aalvik Grimsbø.

Førstemålvaktens skade gjør at Silje Solberg nå må forberede seg på å bære mye ansvar på sine skuldre, sammen med reserve Emily Stang Sando.

– Dette gir en annerledes situasjon, men det åpner jo muligheten for andre. Silje Solberg er klar for oppgaven, og hun er i kjempeform, sier Hergeirsson til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus