Meny

Henry handset Frankrike til VM

SEIRET: Thierry Henry sendte Frankrike til VM, men scoringen skulle vært annulert. Irlands Richand Dunne (t.h.) er kraftig misfornøyd med innsatsen til spissen. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skandalemål sendte Frankrike til VM.

FRANKRIKE-IRLAND 1-1 e.e.o (Frankrike videre med 2-1 sammenlagt)

(ABC Nyheter) Mange trodde Frankrike skulle få en grei jobb hjemme mot Irland etter at Nicolas Anelka scoret et heldig mål på bortebane i den første kampen. Målet gjorde at franskmennene hadde et meget godt utgangspunkt, men Irland hadde så langt fra gitt opp.

Etter en fantastisk kamp fra Irland sto det 1-0 til bortelaget etter 90 minutter. Dermed var det klart for ekstraomganger. Frankrike tok ledelsen i første ekstraomgang gjennom et mål som skulle vært annulert for både offside og to ganger hands på Thierry Henry. Men den svenske dommeren fikk det ikke med seg og dermed ble skandalescoringen avgjørende for kampen.

Irene rett i strupen på Frankrike

Kampens første sjanse kom til Henry, men innlegget fra Andre-Pierre Gignac ble stoppet av Sean St Ledger rett før Henry skulle putte den i nettet.

Irene kom derimot kruttsterkt tilbake og imponerte på Stade de France. Etter 25 minutters spill var Tottenhams Robbie Keane nære, men Hugo Lloris i det franske målet reddet godt. Lyon-keeperen var også meget god i den første kampen på Croke Park.

Men etter 32 minutter måtte han gi tapt. Igjen var det Keane som var på farten. Damien Duff og Kevin Kilbane spilte godt sammen og inne i feltet sto Keane og ordnet en imponerende og overraskende ledelse for Giovanni Trapattonis mannskap.

Frankrike prøvde å svare, men før pause var det likevel irske Glenn Whelan som kom nærmest da han smalt til fra langt hold. Patrice Evra fikk blokkert til corner.

Stillingen sto seg til pause, og det var helt fortjent at bortelaget ledet.

Bølget fram og tilbake

Fire minutter ut i den andre omgangen burde det stått 2-0 til Irland. John O'Shea tok imot et frispark fra Liam Lawrence. O'Shea var fullstendig umarkert på bakerste stolpe og smalt til, men ballen forsvant høyt over.

Frankrike kom bedre med og Anelka testet Shay Given etter 54 minutter, men Manchester City-keeperen holdt distanseskuddet komfortabelt.

Kampen var virkelig åpen og bølget fram og tilbake. Etter 62 minutter var Damien Duff først alene gjennom mot Lloris, men bommet. Da fikk Frankrike rett i angrep, men Thierry Henry kom for nært på Given som reddet.

Frankrike var bedre i denne perioden og 20 minutter før full tid skjøt Yoann Gourcuff godt på volley. Paul McShane reddet imidlertid med en fantastisk blokkering. Minutter senere var målscorer Robbie Keane alene gjennom i andre enden, men han tok en touch for mye og ballen gikk utover sidelinjen.

Høydramatiske ekstraomganger

Kampen gikk til ekstraomganger og i den første var det Frankrike som dominerte. Sidney Govou fikk først et mål annulert korrekt for offside før dramatikken virkelig tok til.

Frankrike fikk frispark og en fransk spiller var tydelig i offside, uten at dommeren blåste. Innlegget fikk gå og havnet til slutt hos Thierry Henry som holdt ballen i spill med en to solide handser før han la inn. Der ventet William Gallas som scoret. Irene protesterte vilt ettersom målet definitivt skulle vært annulert, men ingen av dommerne hadde sett noe klanderverdig.

Irland forsøkte så godt de kunne i andre ekstraomgang, men scoringen kom ikke. Dermed kunne Frankrike juble for VM-plass, om enn med en kraftig bismak for måten det skjedde på.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus