Sterk borteseier for Frankrike

JUBEL: De franske spillerne kunne juble etter Nicolas Anelkas avgjørende scoring. Foto: Scanpix.

<pNicolas Anelka ga Frankrike et ypperlig utgangspunkt på veien mot Sør-Afrika. </p

IRLAND-FRANKRIKE 0-1:

(ABC Nyheter) Anelka scoret kampens eneste mål da Frankrike slo Irland 1-0 på bortebane. Chelsea-spissen avgjorde kampen et drøyt kvarter før slutt med et skudd fra 16 meter.

Atmosfæren i Dublin var elektrisk under kampen mot Frankrike. Den irske hjemmefansen skapte et øredøvende liv på tribunene og gjorde det de kunne for å heie fram sine helter.

Intenst og spennende

Frankrike hadde ballen mye fra start på bortebane, og de hadde ballen i nettet allerede etter ti minutter. Andre-Pierre Gignac scoret, men målet ble annulert for offside.

Kampen på Croke Park var meget intens og spennende, men det skjedde ellers lite ute på banen den første halve omgangen.

Så fikk Irland en gigantsjanse. En lang ball ble spilt inn i boksen. Det franske forsvaret gjorde ikke jobben og ballen falt ned til Robbie Keane. Han skjøt, men keeper Hugo Lloris reddet. Returen kom til Liam Lawrence som bare skulle sette ballen i det åpne buret, men avslutningen ble blokkert på glimrende vis av Patrice Evra.

Før omgangen tok slutt prøvde både Irlands Keith Andrews og Frankrikes Thierry Henry lykken, men skuddene gikk utenfor.

Frankrike presset

I andre omgang prøvde Frankrike å ta spillet opp et nivå og Yoann Gourcuff og Lassana Diarra hadde brukbare skuddforsøk de første ti minuttene. Frankrike overtok banespillet i stor grad og hadde ballen 74 prosent av tiden i en timinutters-periode.

Og etter 72 minutter betalte overtaket seg. Yoann Gourcuff fant Nicolas Anelka som skjøt fra 16 meter. Skuddet gikk via Sean St Ledger og innsiden av stolpen på sin vei mot mål.

Med 80 minutter unnagjort burde bortelaget gitt irenes VM-håp et ytterligere skudd for baugen. På ny var Anelka involvert, men denne gang ble skuddet hans reddet av Shay Given. Andre-Pierre Gignac fikk returen, men hans avslutning gikk håpløst utenfor.

Irland kom sterkere mot slutten av omgangen og kunne utliknet etter 88 minutter. Hugo Lloris var imidlertid meget god da han stoppet Glenn Whelans forsøk.

Etter to minutters tillegg blåste dommeren av kampen og Irland har en meget tøff oppgave foran seg om de skal komme til VM neste sommer.