Elvestuen åpner for kampvotering mot Grande på Venstres landsmøte

Ola Elvestuen vurderer å ta opp kampen med Trine Skei Grande (t.v.) om å bli ny leder i Venstre etter å ha blitt vraket som nestleder av valgkomiteen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Ola Elvestuen vurderer å ta opp kampen med Trine Skei Grande (t.v.) om å bli ny leder i Venstre etter å ha blitt vraket som nestleder av valgkomiteen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-nestleder Ola Elvestuen sier han vurderer å utfordre Trine Skei Grande i en åpen kamp på landsmøtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elvestuen ble torsdag vraket som nestleder i valgkomiteens innstilling til ny ledelse i Venstre. Nå bekrefter han til VG at han åpner for å utfordre Grande, skriver avisen.

Grandes dramatiske døgn: – Hva de har sagt, vet ikke jeg

Etter vrakingen ble Elvestuen tilbudt og takket ja til en av de fire direktevalgte plassene i landsstyret. Samtidig kom ham med et forbehold: At han kunne komme til å utfordre Trine Skei Grande i en kampvotering på landsmøtet, men måtte undersøke hvor støtte han har i partiet, ifølge VGs opplysninger.

Bakgrunn: Grandes regjeringsmanøver kan ha reddet ledervervet

Det bekrefter Elvestuen.

– Jeg er ikke enig i den innstillingen som valgkomiteen har lagt fram. Fram mot landsmøtet vil jeg vurdere innstillingen. Jeg vurderer å utfordre en mer sentral posisjon enn den valgkomiteen har foreslått meg til, sier Elvestuen til VG.

– Gjelder det også ledervervet?

– Det gjelder alle sentrale posisjoner, inklusive ledervervet. Men det er for tidlig å gi klare svar nå, bare noen timer etter at valgkomiteens innstilling er lagt fram, sier Elvestuen.

Åpen strid i Venstre: Elvestuen med hard kritikk av Trine Skei Grande