Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp

Statsminister Erna Solberg sier at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) er hjemme for å rydde opp og at han skal innrapportere de økonomiske interessene han har.
Statsminister Erna Solberg sier at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) er hjemme for å rydde opp og at han skal innrapportere de økonomiske interessene han har. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna Solberg (H) sier avtalen med fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) var klar på at han skulle ut av alle styrer han satt i da han gikk inn i regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeriministeren er den eneste av de nye statsrådene, som ikke har oppføringer i Stortingets register om verv og økonomiske interesser, skriver Aftenposten.

Statsrådene har selv ansvar for å rapportere inn dette, innen én måned etter de har tiltrådt, opplyser statsminister Erna Solberg.

Sivertsen ble utnevnt til statsråd 24. januar.

– Han er nå hjemme på Senja for å rydde opp overfor kommunen, og så skal han innrapportere de økonomiske interessene han har. Han har jo sagt opp og ikke møtt i styrer siden han ble statssekretær, sier Solberg.

– Avtalen var veldig klar da han gikk av som statssekretær at han skulle gå ut av alle de styrene han satt i, legger hun til.

Dagbladet avslørte tidligere i februar at Sivertsen fikk utbetalt 120.000 kroner i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune, samtidig som han mottok full lønn som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet. Det ble også kjent at Sivertsen søkte om etterlønn etter at han ble statssekretær.

Sivertsen fikk også full godtgjørelse for fylkestingsverv i Troms og Finnmark etter at han tiltrådte som statssekretær i november, og senere fiskeriminister 24. januar, skriver VG og Aftenposten mandag.