Vil be om halvannet års fengsel for Keshvari

<p>Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent forholdet og har gått med på at saken går som tilståelsessak i retten.</p>
Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent forholdet og har gått med på at saken går som tilståelsessak i retten. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Politiet kommer til å be om halvannet års fengsel for Frps Mazyar Keshvari. Bedragerisaken kommer opp for retten i midten av oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent forholdet og har gått med på at saken går som tilståelsessak i retten. Han er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

– Påtalemyndigheten ser svært alvorlig på saken, og straffeforslaget vil være ett år og seks måneders ubetinget fengsel, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet avsluttet sin etterforskning i sommer, og saken ble da oversendt til Statsadvokaten.

Bedragerisaken går i Nedre Romerike tingrett 18. oktober. Det er satt av en halv dag til saken.

Aktuelt: Mazyar Keshvari erkjenner å ha levert fiktive reiseregninger for 450.000 kroner

Beklaget og innrømmet

Det var Aftenposten som i fjor avdekket at Keshvari systematisk hadde levert fiktive reiseregninger til Stortinget. Avisen dokumenterte da at Frp-politikeren hadde levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner gjennom en toårsperiode.

Tidligere i september bekreftet Keshvaris forsvarer, advokat John Christian Elden, at hans klient har erkjent å ha mottatt summen på nesten en halv million kroner i perioden 2014–2018.

Keshvari, som har beklaget og innrømmet å ha fått utbetalinger han ikke skulle hatt, har vært sykemeldt siden oktober i fjor.

Aktuelt: NRK: Politiet har sikret lydopptak av Keshvari før pågripelsen

Gjorde våpenbeslag

I februar ble han pågrepet i hjemmet sitt i Rælingen i Akershus og siktet for grove trusler. Det ble gjort beslag av våpen i forbindelse med pågripelsen.

Det er uklart om og eventuelt når Keshvari kan komme tilbake til Stortinget. En stortingsrepresentant har i utgangspunktet plikt til å sitte perioden ut.

Lederen av Frps organisasjonsutvalg, Alf Erik Andersen, sier til Nettavisen at partiet vil sluttbehandle saken til Keshvari når dom foreligger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden