Mazyar Keshvari erkjenner å ha levert fiktive reiseregninger for 450.000 kroner

<p>Frps Mazyar Keshvari er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av reiseregninger til Stortinget.</p>
Frps Mazyar Keshvari er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av reiseregninger til Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari, som er siktet for grovt bedrageri, erkjenner å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget for 450.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-profilen har sagt seg villig til at straffesaken skal behandles som en tilståelsessak, skriver Aftenposten.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri, som har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

– Siktelsen bygger på hans forklaring, opplyser forsvarer John Christian Elden, som bekrefter at hans klient erkjenner å ha ført fiktive reiseregninger for cirka 450.000 kroner i perioden 2014 til 2018.

Langt høyere

Summen er betydelig høyere enn det som tidligere har vært kjent.

For snart ett år siden avdekket Aftenposten at Keshvari systematisk hadde levert fiktive reiseregninger til Stortinget. Avisen dokumenterte da at Frp-politikeren hadde levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner gjennom en toårsperiode.

Politiets etterforskning ble avsluttet i sommer, og saken ble oversendt statsadvokaten.

I februar tok saken en ny vending da Keshvari ble pågrepet i sitt hjem i Rælingen i Akershus og siktet for grove trusler. I forbindelse med pågripelsen gjorde politiet beslag av flere våpen.

Aktuelt: Keshvari sykmeldt – Hagen på plass i Stortinget

Sykmeldt

Etter pågripelsen ble Keshvari sykmeldt. Sykemeldingen varer foreløpig ut september, opplyser Frp til NTB.

Det er foreløpig uklart om og eventuelt når Keshvari kan komme tilbake til Stortinget. Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi har tidligere gjort det klart at Keshvari kan søke om permisjon inntil eventuell tiltale og dom er klar. En stortingsrepresentant har i utgangspunktet plikt til å sitte perioden ut.

Skiltet på kontoret til Keshvari på Stortinget er imidlertid allerede skrudd ned. Nå er det i stedet navnet til hans vararepresentant, Carl I. Hagen, som står på døra.

Siv Jensen: – Keshvari må ta ansvar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden