Kongresskomité krever dokumenter fra Trump-administrasjonen

Lederen for justiskomiteen i Representantenes hus, Jerry Nadler, vil innlede bred gransking av president Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Lederen for justiskomiteen i Representantenes hus, Jerry Nadler, vil innlede bred gransking av president Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: Andrew Harnik / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justiskomiteen i Representantenes hus vil kreve utlevert dokumenter fra over 60 mennesker i president Donald Trumps administrasjon, familie og forretninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jerrold Nadler, som er leder for komiteen i Representantenes hus som eventuelt tar ut riksrettstiltale, sier han ønsker en vid etterforskning av Trump, selv om det ennå ikke er snakk om riksrett.

– Det er veldig klart at presidenten har lagt hindringer i veien for rettens gang, sa Nadler til TV-kanalen ABC søndag.

Les også: Trump: USA blir aldri sosialistisk

Presidentens eldste sønn Donald Trump junior er blant dem som komiteen vil kreve dokumenter av for å starte etterforskning av korrupsjon, maktmisbruk og hindring av rettens gang, sier Nadler.

Han mener at etterforskningen som spesialetterforsker Robert Mueller driver, ikke er tilstrekkelig, og både han og andre demokrater i Kongressen mener at etterforskningen må gå mye bredere ut.

Stemmer : «Dette er min spådom om en eventuell Trump-avgang»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han gjør det klart at de står langt fra en eventuell beslutning om riksrett, men at det er viktig med etterforskning etter at det republikanske flertallet i de første to årene av Trumps periode beskyttet presidenten mot all gransking.

Intervjuet med ABC ble gjort dagen etter at presidentens tidligere advokat Michael Cohen kalte Trump rasist, løgner og juksemaker da han vitnet i Kongressens kontrollkomité.