Meny

12 av 17 KrF-ordførere tar gjenvalg:

Flertallet av KrFs ordførere følger Ropstad til gjenvalg denne høsten

<p>Flertallet av ordførere ABC Nyheter har vært i kontakt med støtter Kjell Ingolf Ropstad (bildet) og den nye regjeringsplattformen. Foto: FRI / Arne Andreas Opheim</p>
Flertallet av ordførere ABC Nyheter har vært i kontakt med støtter Kjell Ingolf Ropstad (bildet) og den nye regjeringsplattformen. Foto: FRI / Arne Andreas Opheim Foto: FRI / Arne Andreas Opheim

Mange KrF-ordførere er godt fornøyd med regjeringsplattformen, men enkelte ser på Frp-samarbeidet med bekymring.

Ordfører Jarle Skeidsvoll på Osterøy er blant KrF-ordførerne som stiller til gjenvalg denne høsten. Han mener det er viktig å få være med på å forme utviklingen i lokalsamfunnet med utgangspunkt i KrFs verdier.

– Jeg stemte nei til regjeringsplattformen ut fra et mer langsiktig perspektiv, som svekket sentrum i norsk politikk og redusert vekstpotensial for KrF i framtiden, forteller Skeidsvoll til ABC Nyheter.

Han legger til at han mener regjeringsplattformen har fått et tydelig avtrykk av KrFs politikk.

ABC Nyheter har kontaktet samtlige med to spørsmål:

1) Stiller du til gjenvalg (hvorfor og hvorfor ikke)? og 2) Hvilke tanker gjør du deg om regjeringsdannelsen, i hvilken grad er den bra for partiet - eventuelt negativt for partiet?

Av 18 ordførere og én fylkesordfører har 17 ordførerne svart på våre spørsmål. Av disse stiller 12 til gjenvalg som ordførerkandidater. To stiller til gjenvalg uten ordførerambisjoner og tre har sagt nei til gjenvalg av forskjellige årsaker. Flertallet er positive til regjeringsdeltagelsen. Slik har det ikke vært i kjølvannet av regjeringsdannelsen.

Plattformen for den nye regjeringen er ikke god nok til å forsvare løftebrudd. Andre får overta min plass i Telemark. Jeg kan ikke drive valgkamp for denne regjeringen, sa stortingsveteran Geir Jørgen Bekkevold da han stilte på et arrangement arrangert av PR-byrået Gambit H&K.

Tirsdag kveld meldte Filter Nyheter at Bekkevold ikke stiller til gjenvalg. Han har sittet for KrF på Stortinget siden 2009.

Trekker seg: Bekkevold: – Kan ikke drive valgkamp for denne regjeringen

Tar pause

Ordfører Trond Arne Pedersen i Sokndal kommune forteller at han har takket nei til gjenvalg. Han skriver at han har sittet 20 år i kommunestyret hvorav de åtte siste som ordfører.

Trond Arne Pedersen tar pause og stiller ikke til gjenvalg. Foto: KrF
Trond Arne Pedersen tar pause og stiller ikke til gjenvalg. Foto: KrF

– Nå tar jeg en pause, skriver han.

Pedersen mener regjeringen er svært bra for partiet og viser til en god helhet.

I Selje sitter ordfører Stein Robert Osdal. Heller ikke han stiller til gjenvalg.

– Det har ingenting med retningsvalget å gjøre, men et ønske om å prioritere litt annerledes fremover, skriver ordføreren.

Løfter støtte: Også Stein Erik Hagen savner trøndere i regjeringen

– Retningsvalget er tatt, og nå handler det om å jobbe knallhardt for å synliggjøre KrF-resultat i den daglige arbeidet. Et retningsvalg koster uansett hvilken retning partiet hadde gått, slår han fast.

Til gjenvalg stiller Kjetil Glimsdal i Grimstad. Med mye spennende på gang i kommunen, ønsker han å være med.

– Og jeg vil at KrF skal ha innflytelse på utviklingen av byen vår.

For Glimsdal er politikken, ikke retningsvalget, viktigst. Han vil kunne støtte begge sidene i det politiske landsskapet.

– Jeg tror dette vil være positivt for partiet å forsøke et mer forpliktende samarbeid. Noe økt tilslutning, og noe avskalling måtte vi regne med uansett retningsvalg. Nå håper jeg på tydelig og begeistret tilslutning for KrF-politikken.

Stemte nei til regjeringen

Men ikke alle er begeistret. Aftenposten skrev i helgen at partiet sliter med å stille lister i flere kommuner i etterkant av regjeringserklæringen. Ifølge Aftenposten hadde KrF liste i 13 av 27 kommuner i Oppland i 2015. I år er det foreløpig kun Gjøvik som har nok kandidater.

I kjølvannet av regjeringserklæringen torsdag i forrige uke, har den ene nyheten etter den andre om interne floker, og gleder, i KrF blitt dekket. ABC Nyheter fortalte fredag om fylkesleder og sentralstyremedlem Dag Sele som trekker seg fra alle verv fordi han føler det ikke er mulig å forsvare regjeringens politikk overfor velgerne.

Slår tilbake: Bollestad: – Jeg har måkt dritt

Ordfører Per Pedersen i Træna kommune i Nordland takket allerede i september i fjor ja til gjenvalg.

Ordfører Per Pedersen i Træna tar gjenvalg, men det er ikke sikkert et blir for KrF. Foto: KrF
Ordfører Per Pedersen i Træna tar gjenvalg, men det er ikke sikkert et blir for KrF. Foto: KrF

– Jeg regner med at det blir for KrF, men jeg kan ikke garantere det, skriver han i e-post til ABC Nyheter. Han har ingen utdypende kommentar til akkurat dette utsagnet, til spørsmålet om regjeringsplattformen og samarbeidet med Frp sier han:

– At KrF går inn i dagens regjering, gjør at partiet havner under og forblir under sperregrensa. Så får Dagen redaktøren si og mene hva han vil...

Også ordfører Astrid Aarhus Byrknes i Lindås stiller til gjenvalg. Hun skriver i en e-post at nominasjonsprosessen i kommunen er over og at det ikke var plass til alle som ønsket å stå på listen.

– Jeg er en gul Krf-er og kan samarbeide med begge sider. Det er gjennomslag for politikken som er det viktigste.

Dropper ordførerkjedet

Ordfører Thor Håkon Ramberg i Rømskog forteller at han stiller til valg, men ikke som ordførerkandidat i den nye sammenslåtte kommunen. Rømskog slås sammen med Aurskog-Høland.

– Jeg synes regjeringsplattformen har et merkbart KrF fotavtrykk. Det blir en utfordring å samle partiet, men det ville det ha blitt uansett hvilken side man hadde valgt. Mitt største ankepunkt er at valgkampen gav klart inntrykk av at KrF ikke skulle inn i regjering med FrP.

Opprør før tiltredelse: Bråk allerede før Solberg-regjeringen er presentert

I Vennesla kommune sitter den forholdsvis ferske ordfører Nils Olav Larsen. Han stiller også til gjenvalg for KrF. Sin røde bakgrunn fra industribygda til tross. Larsen forteller at før KrF gikk i regjering opplevde han at partiet ble skjøvet fra barrikade til barrikade. Partiet ble også en slags personalsekretær for Frp gjennom å stemme ut blant andre Listhaug.

– Men om vi hadde valgt rød side, ville vi havnet i en mindretallsregjering. Jeg valgte pragmatisk. Men skal det være verdt det må splittelsen gå over. er man uenige i menigheten, går de uenige ut og danner ny menighet. Det håper jeg ikke skjer her. Dette er noe vi ikke trenger å ta med oss inn i evigheten.

Reagerer på homofritak: Skeiv motvind for homofritatt Ropstad

Ordfører Ove Gundersen i Froland er blant dem som stiller til gjenvalg for

Ordfører Ove Gundersen i Froland mener det ikke nødvendigvis ville blitt bedre å gå til ventresiden. Foto: KrF
Ordfører Ove Gundersen i Froland mener det ikke nødvendigvis ville blitt bedre å gå til ventresiden. Foto: KrF

partiet. Han forteller at han er komfortabel med valget partiet har gjort.

Når vi nå ser hvordan KrF blir angrepet fra venstresiden, er det vel ingen ting som tyder på at det hadde vært noen lettere å få gjennomslag for viktige KrF-saker hos Ap og Sv, skriver Ørjan Albrigtsen til ABC Nyheter. Han stiller til gjenvalg som ordfører i Skjervøy kommune i Troms fylke.

Lovet ikke å samarbeide

Gjenvalg tar også Dagfinn Arntsen i Værøy kommune i Nordland. Han er glad for at partiet har fått en avklaring.

– Men det vil nok bli tungt å viske ut det faktum at vi som partiet lovet å ikke gå inn i et samarbeid med Frp i denne valgperioden.

Krever ny partileder: Nordland KrF vil ikke ha Ropstad som partileder

Arntsen forteller til ABC Nyheter at han ikke er blant KrF-medlemmene i Nordland som krever en annen partileder enn Ropstad. Til det sier han at Ropstad har gjort det beste ut av en vanskelig situasjon, og at ledervalget bør tas under ordinære omstendigheter.

Reidun Bakken er ordfører i Audnedal. Hun har rykket ned til andreplassen på listen. Audnedal kommune slås sammen med Lyngdal kommune.

Nei til gjenvalg, sier Mirjam Ydstebø som i dag sitter på ordførerkontoret i Kvitsøy kommune i Rogaland.

Mirjam Ydstebø i Kvitsøy tar ikke gjenvalg som ordfører. Foto: KrF
Mirjam Ydstebø i Kvitsøy tar ikke gjenvalg som ordfører. Foto: KrF

– Det er summen av flere grunner som ligger bak den beslutningen, til tross for at jeg stortrives i rollen. Ydstebø mener at KrF har fått mange gode gjennomslag i den nye regjeringsplattformen. – Med KrF i regjeringen vil politikken bli dratt noe mer mot sentrum og det tror jeg er bra både for Norge og for KrF.

I 20 år har Bjørn A. Ropstad vært ordfører i Evje og Hornnes kommune. Det er nok, skriver han, og derfor har han takket nei til gjenvalg. Men;

– Så har jeg takket ja til å stille til valg i et nytt Agder fylke som fylkesordfører kandidat for KrF.

Utfordrende med Frp

Henrik Halleland er ordfører i Finnøy, men kommunen opphører å eksistere 1. januar neste år og Halleland stiller dermed til valg i Stavanger kommune. Han er enn så lenge innstilt til førsteplassen. Nominasjonsmøtet er til helgen.

Sammenslått blir ikke Giske kommune i Møre og Romsdal. 70 prosent av innbyggerne har sagt nei til å bli en del av Ålesund kommune, forteller ordfører Harry Valderhaug til ABC Nyheter. Han stiller til gjenvalg, men er usikker på

Harry Valderhaug på Giske satser på å bli gjenvalgt som ordfører. Foto: KrF
Harry Valderhaug på Giske satser på å bli gjenvalgt som ordfører. Foto: KrF

hvordan regjeringssamarbeidet vil påvirke valget til høsten.

Inn i regjering: Solberg vil la Ropstad slippe homopolitikken

– Ulempen sett fra der jeg står er stor fordi vi kommuniserte under valgkampen at vi ikke skulle samarbeide med Frp. Jeg er litt ubekvem med det. Men når vi først går i regjering, så var det Erna vi sa at vi ville støtte, så vi måtte gå den veien, sier han.

Valderhaug synes det er skummelt å spå hva slags utslag regjeringssamarbeidet vil gi, men håper at velgerne til syvende og sist heller vil fokusere på det som er gjort lokalt.

Ordfører Jonas Skrettingland i Hå kommune stiller til gjenvalg. Han er nettopp blitt nominert. Ordføreren er spent på hvilke utfall uroen i partiet vil gi når folk går til urnene, men sier at det i hans kommune er tydelig flertall blant folk som støtter retningsvalget partiet har tatt.

– Når vi først har gått inn, så er dette riktig retning, sier han.

Om løfter om ikke å samarbeide med Frp sier han:

– Det ble også sagt i innspurten av valgkampen at en stemme til KrF ikke skulle sette Jonas Gahr Støre i regjering.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:08 Enighet om ny, rød, regjering i Danmark01:30 Brasils høyesterett løslater ikke Lula01:22 17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31 Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22 Hver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32 Kvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31 Slik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26 Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20 Tidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17 Løfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16 Real Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13 Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09 Nederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41 Migrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42 Høyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06 Nederlandske Groningen hjemsøkt av utallige jordskjelv - gassfelt får skylden20:01 To skutt utenfor København20:00 Far dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37 Sjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21 Stoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12 Huawa (24) er en av hjelpearbeiderne som ble drept i 201819:07 Overtar Melanias talsperson18:49 Gjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48 Khashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28 Person funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06 Nkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48 Trump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31 Høydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14 IS-topp skal være tatt i Jemen17:13 54-åring døde etter flystyrt i Mandal16:34 USA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge16:23 Forsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12 Amerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05 Johnson fortsatt taus om husbråk16:02 Norges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53 Trond Mohn tapte milliarder på valuta15:02 Gulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47 58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40 Tollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49 Lampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48 FIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31 Dommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12 Carlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11 74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49 «Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46 Dømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40 – Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15 Her endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07 Fansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04 Trekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37 Myanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23 MDG oppsummerer det politiske halvåret11:10 54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46 – Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32 En av tre eldre bor alene10:31 Oljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22 – Jeg er bare glad for at jeg er her09:55 Ett av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55 Dommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42 Pensjonister har billioner av kroner til gode09:32 Uenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22 Norge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57 Kvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37 Partigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22 Aldri før har så få unge jenter fått barn08:20 Derfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14 Iran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00 EU går til børskrig mot Sveits07:01 Holund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52 To menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36 Norges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24 Rekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24 Harry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:37 Romfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30 Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30 Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08 Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00 Forskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30 Ludvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25 Ap-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18 Amerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15 Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02 Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00 Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25 Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06 Kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29 Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48 Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38 Sudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31 Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40 Georgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40 Irans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37 Ny nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»
Siste nytt
02:08VerdenEnighet om ny, rød, regjering i Danmark01:30VerdenBrasils høyesterett løslater ikke Lula01:22Norge17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31NorgeIkke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22NorgeHver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32NorgeKvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31SportSlik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26SportDen europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20NorgeTidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17VerdenLøfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16SportReal Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13VerdenFansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09SportNederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41PolitikkMigrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NæringslivBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42PolitikkHøyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06VerdenNederlandske Groningen hjemsøkt av utallige jordskjelv - gassfelt får skylden20:01VerdenTo skutt utenfor København20:00NorgeFar dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37SportSjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21PolitikkStoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12VerdenHuawa (24) er en av hjelpearbeiderne som ble drept i 201819:07VerdenOvertar Melanias talsperson18:49ForbrukerGjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48VerdenKhashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28NorgePerson funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06TeknologiNkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48PolitikkTrump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31NorgeHøydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14VerdenIS-topp skal være tatt i Jemen17:13Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal16:34VerdenUSA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge16:23NorgeForsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12NæringslivAmerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05PolitikkJohnson fortsatt taus om husbråk16:02SportNorges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53Børs og finansTrond Mohn tapte milliarder på valuta15:02SportGulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47Norge58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40NorgeTollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49SportLampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48SportFIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31PengerDommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12SportCarlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11Norge74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49Kultur«Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46VerdenDømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40Verden– Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15MotorHer endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07KulturFansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04VerdenTrekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37VerdenMyanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23PolitikkMDG oppsummerer det politiske halvåret11:10Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46Reise– Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32Helse og livsstilEn av tre eldre bor alene10:31PengerOljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22Norge– Jeg er bare glad for at jeg er her09:55Helse og livsstilEtt av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55NorgeDommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42PengerPensjonister har billioner av kroner til gode09:32Helse og livsstilUenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22SportNorge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57VerdenKvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37PolitikkPartigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22Helse og livsstilAldri før har så få unge jenter fått barn08:20SportDerfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14VerdenIran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00PengerEU går til børskrig mot Sveits07:01SportHolund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52NorgeTo menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36SportNorges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24NorgeRekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24KulturHarry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:37VerdenRomfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30VerdenStoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30PengerFolk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08PengerJernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00VerdenForskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30NorgeLudvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25PolitikkAp-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18VerdenAmerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15NorgeMann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02NorgeMer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00PolitikkRussland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25ReiseKraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06PolitikkKan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29PolitikkFrp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48VerdenSikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38VerdenSudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31SportSverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40VerdenGeorgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40VerdenIrans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37NorgeNy nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»
Populært