Meny

Bondevik: – Viktig å gi stemme til mindretallet

Lederen for Viken KrFU, Simen Bondevik, under KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nikolai Skogan overtalte Simen Bondevik om å bli i KrF. Nå trekker Skogan seg.

Mandag morgen ble det kjent at KrFUs første nestleder, Nikolai Skogan trekker seg fra ungdomspartiet. Beslutningen kommer som en konsekvens av at partiet går inn i Solberg-regjeringen.

– Etter siste landsstyre i KrF der et flertall velger å gå inn i en Høyre-Frp-dominert regjering, har jeg ikke noe annet valg enn å gå ut, skriver han på Facebook, meldte Vårt Land først.

Mange kommer støttende til i kommentarfeltet. Blant dem er fylkesleder Simen Bondevik i Viken KrFU.

– For min del var avgjørelsen om å fortsette etter landsmøtet forankret i at de menneskene jeg er mest enig med politisk fortsatt var i KrF. En av dem var Nikolai. Det var etter telefonsamtale med ham i november at jeg konkluderte med at jeg skulle fortsette. Derfor er det ekstra spesielt for meg at han nå slutter, sier Bondevik til ABC Nyheter.

Redd kompromissene

Slik det nå ser ut, sier Bondevik, er KrFs deltagelse i regjeringen-Solberg til det beste for Norge, men han frykter også en mulig utvikling som følge av regjeringsdeltagelsen.

Tre inn i regjering : Rød KrF-er lanseres som statsråd for Solberg

Jeg er redd for at vi skal gå bort fra å være det sosiale partiet med tanke på saker som klima, miljø og innvandring som er viktig for oss, men hvor Frp nok ikke er mest enig. Jeg frykter at disse sakene blir prioritert ned til fordel for familie og bærekraftig velferd som jo Frp og Høyre kan støtte, sier han og legger til: – Altså at KrF i regjering prioriterer feil saker, som symbolske endringer i abortloven.

«Et enormt politisk talent»

Bondevik opplever at det er vanskelig at Skogan nå gir seg, og karakteriserer ham som et enormt politisk talent - i tillegg til å være en god venn i KrFU.

– Det var godt i veivalg-diskusjonene å vite at jeg ikke var alene. At han nå forsvinner ut er tøft og vanskelig, men jeg tror KrF har det beste partiprogrammet, derfor blir jeg. Men begynner vi å legitimere utspill som av og til kommer fra enkelte Frp-statråder i ny og ne, vil jeg nok slutte.

Ønsker endringer i ledelsen: Nordland KrF vil ikke ha Ropstad som partileder

Burde begeistre

– Hvordan tror du regjeringsdeltagelsen vil påvirke KrF inn mot lokalvalget denne høsten?

– I utgangspunktet bør inntredelse i regjering ha en positiv effekt på velgeroppslutning. Partiet får dyrket profiler og det skaper engasjement i partiorganisasjonen. Men nå er det annerledes. Halve partiet heier og andre ikke, sier han og legger til at det er vanskelig å spå effekten det har på lokalvalget.

Endrer departement: Solberg vil la Ropstad slippe homopolitikken

Selv har han ingen spesielle ambisjoner om å ta over Skogans verv, det er mange i partiet som kan gjøre det på en god måte, men:

– Jeg håper partiet tenker på at vi som er i mindretall blir representert. For oss var Nikolai en god representant. Kommer det inn en markant blå stemme i stedet, er ikke det heldig.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært