Ulikt syn på samarbeid i Rogaland KrF

KrF-leder Knut Arild Hareide (i midten) diskuterte med sine nestledere Olaug Bollestad (t.h) og Kjell Ingolf Ropstad under trontaledebatten på Stortinget onsdag. Partilederen og nestlederne har ulikt syn på hvem partiet bør samarbeide med.
KrF-leder Knut Arild Hareide (i midten) diskuterte med sine nestledere Olaug Bollestad (t.h) og Kjell Ingolf Ropstad under trontaledebatten på Stortinget onsdag. Partilederen og nestlederne har ulikt syn på hvem partiet bør samarbeide med. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KrFs lokallagsledere i Rogaland har ulike syn på hva slags samarbeid partiet burde satse på, viser en rundspørring Stavanger Aftenblad har utført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld var KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Olaug Bollestad på plass i Stavanger for å forsvare sine ulike synspunkter på om partiet bør danne regjering med Senterpartiet og Arbeiderpartiet eller med de borgerlige. Det var så fullt hus på medlemsmøtet at mange måtte finne seg i å stå på gangen, ifølge Aftenbladet.

Samme avis har kartlagt synspunktene til lokallagslederne i fylket. Sju av de 22 lederne støtter Bollestads syn om at partiet må prøve å forhandle med de borgerlige om regjeringsdeltakelse. Seks av dem støtter Hareides råd om at partiet bør forsøke å danne regjering med Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Men en av disse, Kjetil Hustoft fra Time, mener det likevel er greit om man går til dagens regjering, dersom det blir flertall for det på det ekstraordinære årsmøtet. Fem har ikke bestemt seg, eller vil ikke svare nå. Tre går inn for andre alternativer.

Les også: Moxnes advarer Støre mot «dvask» sentrumsregjering: – Rødt er Arbeiderpartiets trekkhund

– Tar for lett på SV

Tre lokallagsledere mener for øvrig at Hareide må gå av dersom han ikke får flertallet med seg på det ekstraordinære landsmøtet 2. november.

Splittelsen kom godt til syne under fredagens medlemsmøte.

– Jeg synes at Knut Arild tar litt for lett på SV og avhengigheten av SV. Han sammenligner Ap og Frp, men ikke Frp med det andre ytterpartiet SV, som vi vil være avhengig av i en budsjettprosess, sier Sokndal-ordfører Trond Arne Pedersen til VG.

Stavanger-leder Inge Takle Mæstad mener imidlertid at avstanden mellom KrF og Frp er for stor og at partiet må prøve Sp og Ap nå.

Les også: – Nå er KrF blitt det partiet vi ønsket, synes Anders (35), fersk KrF-er

Mange møter

Rogaland KrF skal ha ekstraordinært årsmøte 20. oktober hvor de skal avgjøre hvilket veivalg fylkeslaget støtter og velge delegater til landsmøtet.

Partiledelsen skal være med på flere såkalte rådsmøter i fylkes- og lokallag framover for å delta i debatten fram til avgjørelsen landes av partiets høyeste organ i november.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden