Meny

Rektor ba Tybring-Gjedde gå ut og leke

Mathilde Tybring-Gjedde ble allerede første uken stoppet av vakter som trodde hun hadde mistet skoleklassen sin. Her på sitt kontor på Stortinget. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde (25) besøkte barneskole sammen med Bent Høie da rektoren på skolen tok henne for å være elev.

Tybring-Gjedde sitter i utdannings- og forskningskomiteen for Høyre på Stortinget. Hun er vararepresentant på Oslo-benken for utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

25-åringen har - sin unge alder til tross - hatt flere tunge politiske verv, blant annet som politisk rådgiver for helseminister Bent Høie.

Det var da de besøkte en barneskole Tybring-Gjedde fikk den noe uvanlige ordre fra skolens sjef, forteller hun til NRK.  Noen gutter i 7. klasse  ville ta bilde med Bent (Høie).

– Jeg som rådgiver tar opp mitt eget kamera for å ta bilde, og da står rektor ved siden av meg

– Så sier hun «Så flott at du får tatt bilde, men nå må du gå ut og leke», og så dyttet hun meg mot skolegården. Jeg er ung, men sjuendeklassing ...? ler politikeren.

Les også: Ap og Høyre i barnehage-ordkrig

Til NRK forteller politikeren at hun som ung kvinne er blitt utsatt for mange hersketeknikker både i og utenfor Stortingssalen. Verst synes hun det er å bli kalt dum, eller bli beskyldt for ikke å være oppdatert på saker.

– Så kommer det selvfølgelig kommentarer på utseende og måten jeg snakker på, jeg har denne «Østfold L-en» som en del kommenterer, sier Mathilde Tybring-Gjedde.

25-åringen - som for øvrig har sin far Christian Tybring-Gjedde (Frp) som kollega på Stortinget - forteller at allerede den første uken trodde en av vaktene at hun var en elev på omvisning som hadde mistet skoleklassen sin.

Les også: Høyre-representanter støtter frivillig ellevte skoleår

Populært