VG: Regjeringsforhandlerne enige om å stramme til  familieinnvandring

Partene i regjeringsforhandlinger på Jeløya skal ha kommet til en enighet om innvandringspolitikken, melder VG.
Partene i regjeringsforhandlinger på Jeløya skal ha kommet til en enighet om innvandringspolitikken, melder VG. Foto: Venstre / Mona Lindseth / NTB scanpix

Venstre, Frp og Høyre skal ha blitt enige om å stramme inn familiepolitikken mot å øke antall kvoteflyktninger, ifølge VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ettermiddag får VG bekreftet at Høyre, Venstre og Frp er nær enighet om innvandringspolitikken, som har vært den aller mest krevende enkeltsaken i regjeringsforhandlingene på Jeløy.

Det som overfor VG omtales som en balansert løsning, skal ha to hovedgrep:

• En betydelig innstramning av familieinnvandringen, og dermed gjennomslag for Frps hovedkrav.

• Samtidig skal Venstre ha fått gjennomslag for sitt krav om at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger, som er en kontrollert henting av flyktninger i samarbeid med FNs høykommissær.

Les også: Trine Skei Grande nærmer seg regjeringsmakt: Derfor har partiet snudd

Venstre ønsket å ta imot 3.000 flere kvoteflyktninger i sitt budsjettopplegg høsten 2017. I budsjettforhandlingene med Frp og Høyre fikk Venstre og KrF gjennomslag for å øke den norske kvoten med 1000 personer til 2120 kvoteflyktninger i 2018.

Fremskrittspartiet har for sin del programfestet at familieinnvandring begrenses til ektefelle over 24 år og barn under 18 år, og at familieinnvandrere ikke skal ha rett til egen familieinnvandring senere.

Les også: Venstres leder om forhandlingene: – Noe av det mest slitsomme jeg har vært med på

VG er ikke kjent med hvor mange kvoteflyktninger eller hvilke innstramninger som partiene er i ferd med å bli enige om, men opplyser at kildene sier at de har funnet en balanse mellom disse interessene.

De tre borgerlige partienes organer satt fredag i beredskap for å kunne møte på kort varsel for å ta stilling til en eventuell ny regjeringsplattform, får NTB bekreftet. Søndag antydes som et sannsynlig tidspunkt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden