Meny

Stortinget innkaller Sylvi Listhaug og Ine Marie Eriksen i asylstrid

FIKK HASTEBEHANDLING: Karin Andersen (SV) vil ha Stortinget til raskt å vedta midlertidig stans i utsending av asylsøkere til Afghanistan. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget ga tirsdag tilslutning til SVs forslag om hastebehandling av striden om utsending av asylsøkere.

Arbeiderpartiet fikk samtidig gjennom krav om at to statsråder innkalles til Stortinget før det fattes en beslutning om «oktoberbarnas» og andre afghanske asylsøkeres skjebne.

De mange internasjonale rapportene som sier at situasjonen i Afghanistan nå er for farlig til å returnere asylsøkere dit, har skapt uro fordi Norge er «kjerringa mot strømmen» og gjør akkurat det.

SVs Karin Andersen og Lars Haltbrekken foreslo å hastebehandle et forslag om stopp i alle utsendelser inntil Stortinget har fått gjennomgått situasjonen grundig.

– Ap kan støtte forslaget om å hastebehandle spørsmålet. Men før Stortinget tar stilling til realitetetene i saken, er det nødvendig at både utenriksministeren og statsråden for integrering kommer til Stortinget, sa Arbeiderpartiets Rigmor Aasrud fra talerstolen.

Sammen med Venstre, KrF, Senterpartiet, SV, Rødt og MDG har Ap skrevet brev til de to statsrådene og bedt dem om å redegjøre.

Nikolai Astrup gjorde klart at Høyre ikke vil motsette seg det, hvis Stortinget ønsker at de to statsrådene skal komme og redegjøre.

Les også: SV med hasteforslag om midlertidig stans i utsending av oktoberbarna

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært