Meny

Listhaug vil fortsette som statsråd

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (t.v.) ber om fortsatt tillit. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (t.v.) ber om fortsatt tillit. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Fremskrittspartiets omstridte statsråd Sylvi Listhaug sier hun er topp motivert til å fortsette som innvandrings- og integreringsminister trass i all kritikken.

– Vi går til valg på en ny regjering. En ny regjering uten Sylvi Listhaug, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i valgkampen. Partiet hans gikk så langt som til å lyse ut stillingen som integreringsminister i en valgreklame forkledd som jobbannonse.

Men Listhaug har ingen planer om å tre til side.

– Jeg er topp motivert og trives veldig godt som innvandrings- og integreringsminister. Det er et veldig viktig felt for å sikre kontroll med grensene og en integreringspolitikk som stiller mer krav og gir muligheter til dem som kommer til Norge, sier hun til NTB.

Les også:   Navarsete: – Listhaug må gjøre jobben sin

Tror på samarbeid

Listhaug mener det er all grunn til å forvente at samarbeidet med KrF og Venstre vil fortsette som før, når situasjonen roer seg litt etter valget.

– Jeg mener vi har hatt et godt samarbeid med både KrF og Venstre. Jeg er motivert til å fortsette i regjering, sier hun.

Listhaug mener valgkampen var preget av «skittkasting» mot henne og beskrev kritikken fra opposisjonen som lavmål i et intervju med Sunnmørsposten valgkvelden.

Les også:  Listhaug slår ring om det borgerlige samarbeidet: – Sikker på at vi kunne regjert sammen

Beste fylke

Frp-statsråden mener partiet gjorde et «knakende godt valg», ikke minst i hjemfylket Møre og Romsdal. Det ble det beste Frp-fylket i landet, med en framgang på 2,4 prosentpoeng til 22,4 prosent.

Nå venter samtaler med KrF og Venstre i en parlamentarisk situasjon som er mer krevende for regjeringen enn før. En ny samarbeidsavtale vil neppe bli laget, og regjeringen vil i motsetning til nå være avhengig av begge de to partienes stemmer for å få flertall i Stortinget.

Les også:   Siv Jensen: Veldig stolt av Sylvi Listhaug

– Nå blir det nok en del dager fremover hvor man skal snakke sammen og finne ut av hvordan vi styrer dette videre, sier hun til NTB.

Populært