Navarsete: – Listhaug må gjøre jobben sin

<p>Liv Signe Navarsete (Sp).</p>
Liv Signe Navarsete (Sp). Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sylvi Listhaug får skarp kritikk fra Liv Signe Navarsete for at det har tatt så lang tid å behandle søknaden til den israelske atomvarsleren Mordechai Vanunu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svaret på familiegjenforeningssøknaden til Vanunu har latt vente på seg i to år. I forrige uke fikk innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) kritikk da det ble klart at Vanunus søknad var flyttet fra Utlendingsdirektoratet (UDI) til hennes bord. Sist ut med å kritisere er Senterpartiets Liv Signe Navarsete.

– Her må statsråden gjøre jobben sin og ikke trenere en sak som hun helt klart etter regelverket er pliktig til å ta en avgjørelse i, for lengst. Dette er ikke i tråd med Norges måte å behandle denne type søknader på, sier Navarsete til TV 2.

Vanunu, som fyller 63 år nå i høst, ble dømt til 18 års fengsel i Israel etter at han i 1986 avslørte at landet hadde atomvåpen, i strid med ikkespredningsavtalen fra 1968. Han ble løslatt i 2004. I 2015 giftet han seg med sin norske kone.

Vanunu har tidligere fått avslag på en søknad om politisk asyl i Norge.

Statsminister Erna Solberg (H) svarer til kanalen at Norges forhold til Israel ikke har noe å gjøre med at behandlingen har tatt så lang tid, og gjengir svaret som Listhaug ga i forrige uke om at det er en vanskelig sak.

– Dette er en sak som har noen vanskelige sider. Det betyr at man går grundig igjennom. Det som er viktig, er at vi faktisk behandler alle saker på en god måte.

Personvernpolicy