Helgesen blir truet med instruksjon

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte pressen onsdag, etter å ha vært i møter med forlikspartiene i ulvesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte pressen onsdag, etter å ha vært i møter med forlikspartiene i ulvesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et stortingsflertall med Ap, Frp og Senterpartiet truer med å tvinge klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) til å snu i ulvesaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiene med sine 94 plasser på Stortinget kan instruere ministeren til retrett, skriver Klassekampen. Ap, Høyre, Frp og KrF ble enige om et ulveforlik i fjor vår. Miljøpolitisk talsperson Terje Aasland i Ap sier Stortinget fikk det motsatte av det de ba om fra regjeringen.

– Om ikke regjeringen vil gjøre noe, må vi vurdere om et annet flertall kan gjøre noe med saken, sier Aasland.

Frps stortingsgruppe avviser ikke å instruere sin egen regjering, sier Morten Ørsal Johansen, landbrukspolitisk talsperson i Frp. Senterpartiet sto utenfor forliket, men partileder Trygve Slagsvold Vedum sier de likevel kan bli med på å instruere regjeringen.

– Vi mener jo at tallet på ulver i ulveforliket var for høyt, men vi må i alle fall ned på det tallet Stortinget vedtok, sier han.

Se video: Ulvemotstander: – Plutselig en dag tar ulven unga

Les også: Ap åpner for å skyte mer ulv enn regjeringen

Helgesen står på sitt ulvestriden

Ulvedemonstranter møtte utskjelt statsråd

Personvernpolicy