Tidligere Frp-velgere vender tilbake etter bilultimatum

Taktikken fungerte. Frp-leder Siv Jensen har klart å hente hjem frafalne velgere, takket være Frps beinharde bilultimatum. Statsminister Erna Solberg noterer seg at Høyre ligger stabilt som landets nest største parti. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Taktikken fungerte. Frp-leder Siv Jensen har klart å hente hjem frafalne velgere, takket være Frps beinharde bilultimatum. Statsminister Erna Solberg noterer seg at Høyre ligger stabilt som landets nest største parti. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fremskrittspartiet går fram 1,4 prosentpoeng på den første meningsmålingen etter at partiet stilte budsjettultimatum om den såkalte bilpakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp får en oppslutning på 13,3 prosent på den siste målingen Kantar TNS har laget for TV 2. Målingen er tatt opp mens politikerne sluttforhandlet om statsbudsjettet, før forliket ble inngått lørdag kveld. Feilmarginen er +/– 1,4 til 2,8 prosentpoeng.

Bakgrunnstallene viser at det er tidligere Frp-velgere som nå har vendt tilbake. Utviklingen forklares med Frps beinharde budsjettforhandlinger med støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti.

Les også: Hareide: – Erna må velge mellom KrF og Frp

KrF og Venstre får en oppslutning på henholdsvis 4,3 (-0,5) og 4,0 prosent (+0,4). Dermed er det Senterpartiet som gjør det best av de tre tidligere sentrumskameratene med 6 prosents oppslutning etter en framgang på 0,7 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti med en oppslutning på 37,2 prosent (-0,9). Høyre får 23 prosent etter en svak tilbakegang på 0,7 prosentpoeng.

SV kommer under sperregrensen med 3,9 prosent (-1,8), Rødt kan notere seg for 1,7 prosent (-0,6) og andre partier og lister, blant dem De Kristne, Demokratene og Piratpartiet, får 2,1 prosent (+0,6).

Miljøbråket har tilsynelatende fått mange velgere til å se mot Miljøpartiet De Grønne. MDG får 4,5 en oppslutning på prosent (+1,4) og havner på vippen siden oppslutningen tilsier at partiet får åtte mandater.

Les også:

Frp ville gått ut av regjering hvis bilpakken ble endret

Grande: Frp satte statsministeren sjakk matt

MDG utelukker samarbeid med Frp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden