MDG utelukker samarbeid med Frp

Miljøpartiet De Grønnes nasjonale talsperson Une Aina Bastholm. Partiet holdt landsstyremøte i Narvik i helga. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Miljøpartiet De Grønnes nasjonale talsperson Une Aina Bastholm. Partiet holdt landsstyremøte i Narvik i helga. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Miljøpartiet De Grønne utelukker å støtte en regjering med Frp etter valget neste høst. Det vedtok partiets landsstyremøte enstemmig i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet, som holdt landsstyremøte i Narvik i helgen, vil gå til valg neste år på å oppnå 5 prosents oppslutning og skifte ut dagens regjering, men de har ingen statsministerfavoritt.

Partiet understreker fortsatt at de er blokkuavhengige og vil samarbeide med alle partier, men de vil ikke støtte en regjering der Frp deltar.

– Klima og miljø er vår tids største solidaritetssak. De Grønne vil sette grønn, medmenneskelig politikk først, og ikke love oss bort til noen blokk før forhandlinger. Men den politiske avstanden til Frp, både politisk og ideologisk, er altfor stor til at vi kan støtte en regjering med Frp, sier De Grønnes nasjonale talsperson Une Aina Bastholm.

Hun understreker at De Grønne vil samarbeide med alle partier i enkeltsaker på Stortinget, slik de gjør i dag.

– Det er jo enkeltsaker hvor vi er enige med Frp. Frp har for eksempel jobbet for dyrepoliti, som også De Grønne har vært forkjemper for lenge, sier Bastholm.

Les også: Sjeføkonom: Lettvint budsjettinndekning

Få asylankomster betaler for regjeringens budsjettavtale

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden