Sp sier nei til KrFs borgerlige drømmeregjering

Det blir neppe en felles borgerlig regjering med Senterpartiet og KrF, her representert med sine ledere Knut Arild Hareide (KrF) (t.v.) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Det blir neppe en felles borgerlig regjering med Senterpartiet og KrF, her representert med sine ledere Knut Arild Hareide (KrF) (t.v.) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristelig Folkeparti drømmer om å få Senterpartiet til å vrake Ap og gå inn i borgerlig regjering. Svaret fra Sp er et rungende nei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF gikk i helgen inn for å jobbe for en ny borgerlig regjering med Høyre pluss et «sterkest mulig sentrum».

Overfor Dagens Næringsliv understreker KrF-leder Knut Arild Hareide at Senterpartiet også inngår i denne planen, sammen med Venstre.

– Ja, Senterpartiet er et sentrumsparti, sier Hareide til avisen.

Et slikt samarbeid kan KrF trolig se langt etter.

– Ja, vi er et sentrumsparti. Men med den profilen Høyre holder i dag, er det uaktuelt å delta i regjering sammen med Høyre, slår Sps parlamentariske leder Marit Arnstad fast.

KrF har gjort det klart at det er utelukket å sitte i regjering sammen med Frp, men utover dette påpeker Hareide at få samarbeidsalternativer er utelukket.

Les også:

Kilder: Høyre bør styre alene ved budsjettkollaps

KrF er beredt på opposisjon

VG: KrF vil velge Høyre

KrF-fylkesledere vil ha sentrumsregjering