KrF-fylkesledere vil ha sentrumsregjering

Knut Arild Hareide har signalisert at det vil komme et klart svar i helga på om partiet åpner for samarbeid med Arbeiderpartiet etter valget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Knut Arild Hareide har signalisert at det vil komme et klart svar i helga på om partiet åpner for samarbeid med Arbeiderpartiet etter valget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni av fylkesledere i KrF foretrekker Erna Solberg som statsminister i en regjering med Venstre, Høyre og KrF. Resten av de 19 fylkeslagene har ikke bestemt seg, eller vil holde sitt vedtak hemmelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en klar oppfatning om at KrF er et sentrumsparti som ser det naturlig å samarbeide på den borgerlige siden mot Høyre og Venstre, sier Ann Kathrine Skjørshammer, fylkesleder i Oslo KrF, til Dagsavisen.

Det knytter seg stor spenning til om KrF på sitt landsstyremøte i helga vil komme med et klart svar på hvem de ønsker å samarbeide med etter valget neste år.

– Jeg tror at det kommer til å oppleves avklart, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

Ni fylkeslag har altså sentrum-høyre som førstevalg, men flere av dem holder døren åpen for Ap dersom de velger KrF foran SV. I de andre fylkeslagene pågår diskusjonen fortsatt, eller de ønsker ikke å tilkjennegi sitt standpunkt.

Valgforsker Johannes Berge sier til avisen at å foretrekke en regjering med Høyre, KrF og Venstre er en trygg konklusjon å komme til om man vil unngå konflikt og unngå å irritere og fornærme egne velgere.