Vitset om voldtekt av menn

Frp-rådgiver legger seg flat etter voldtekt-vitsing

Se videoen Simonsen selv la ut på sine Facebook-sider. 

På et standupshow vitset Atle Simonsen (Frp) om voldtekt av menn. Etterpå la han ut skrytevideo av det hele på Facebook. Nå legger helsetoppen seg flat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sin åpne Facebook-profil la Atle Simonsen, som er politisk rådgiver for helseminister Bent Høie (H) lørdag ut et klipp av sin standup-debut på et utested i Stavanger, skriver TV 2.

Simonsen, som også er tidligere Fpu-leder, vitset om temaer som Bob Dylan, Therese Johaug og Sophie Elise før han gikk over til å snakke om voldtekt av menn.

Sent i går kveld la han ut videoen med showet på sin egen Facebook-side med følgeteksten: «Jeg liker utfordringer og prøve nye ting. Når (...) utfordret meg til å prøve standup måtte jeg takke ja. Dette ble resultatet.»

(Saken fortsetter under videoen)


Så du denne med Anders Anundsen? Lei negativ presse: Skryter av seg selv i 33 minutters offisiell video

– Jeg leste nettopp en rapport som var ganske alvorlig, hvor det kom fram at det er stadig flere menn som anmelder voldtekt. Voldtekt begått av damer, altså menn som har blitt voldtatt av damer. Hvordan foregår det!? Hvordan går det an? Altså, det er jo slit nok for noen å få den opp når de har lyst ... har de hørt, har jeg hørt altså. Men det er jo mulig at de bare ble stiv av skrekk, vitset Simonsen til stor latter fra salen.

Uttalelsene har skapt sterke reaksjoner, og Simonsen sier til TV 2 søndag at han angrer på humoren.

Les også: Tidligere Frp-politiker fikk to år for voldtekt

Statsråd Høie: – Har fortsatt tillit

– Vitsingen var kjapt satt sammen og jeg syntes det var passende der og da. Nå i ettertid ser jeg at jeg ikke burde sagt noe som kan oppfattes som at jeg bagatelliserer overgrep, sier Simonsen til kanalen, og legger til at vitsene ikke representer hans politiske holdninger om temaet.

Les også: «Vi ser jo at du er så jævla kåt, du liker jo sånt her»

Helseminister Bent Høie Foto: NTB scanpix
Helseminister Bent Høie Foto: NTB scanpix

Helseminister Bent Høie sier i en uttalelse at det er bra at Simonsen har beklaget vitsingen.

– Atle Simonsen har selv beklaget sin standup-vits om hvordan kvinner kan voldta menn. Det er bra, for det å spøke om alvorlige overgrep er ikke greit, sier helse- og omsorgsministeren.

Høie sier at både han og Simonsen lenge har vært opptatt av at det må slås hardt ned på overgrep. Både de begått av menn og de begått av kvinner.

– Vitsen var en feilvurdering han har beklaget. Jeg har derfor fortsatt tillit til ham som min politiske rådgiver, sier Høie.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden