Tidligere Frp-politiker fikk to år for voldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere lokallagsleder i Frp er i Gulating lagmannsrett dømt til to års fengsel for en sovevoldtekt av en ung mann i 2009 og seksuell omgang med ei jente på 13 år i 1999.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett av år av dommen er gjort betinget, melder Stavanger Aftenblad.

Mannen ble kjent skyldig på samtlige punkter i tiltalen av juryen i Gulating lagmannsrett i slutten av september.

Rettssaken gikk først i Jæren tingrett i oktober 2013, og mannen ble frifunnet. Påtalemyndigheten anket saken til Gulating lagmannsrett, der tiltalte i mai 2014 ble dømt til ett års ubetinget fengsel. To måneder etter ble dommen opphevet av Høyesterett, som fant feil og mangler ved dommen.

Runde to i lagmannsretten startet i mars 2015, men den siste dagen dukket det opp nye anklager om overgrep datert til 1999. Dermed ble ankesaken utsatt til de nye anklagene var behandlet. I oktober i fjor ble han dømt til 14 måneders fengsel for seksuell omgang med en 13-årig jente. Også denne dommen anket han.

I februar i år startet ankesaken i lagmannsretten, men også denne ble utsatt på grunn av sykdom hos den tiltalte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale de to fornærmede til sammen 250.000 kroner i oppreisningserstatning. I tillegg må han betale en av de fornærmede i overkant av 900.000 kroner i menerstatning og erstatning for lidt tap og utgifter.

Mannen nekter all skyld i saken og vil se på alle ankemuligheter, sier hans forsvarer Brynjar Meling.