Tidligere Trump-støttespiller kaller ham «monster»

Den tidligere kommunikasjonsdirektøren i en gruppe som samlet inn penger til Donald Trump, frykter hun har vært med på å «skape et monster».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpent brev skriver Stephanie Cegielski at selv ikke Trumps nærmeste rådgivere ventet at han ville lykkes så godt som han har gjort i den amerikanske valgkampen.

– Jeg tror ikke engang at Trump selv tenkte han ville komme så langt. Og jeg vet ikke engang om han ønsket det, noe som kanskje er det mest skremmende av alt, skriver Cegielski i brevet som er publisert på nettstedet xojane.com.

Les også: Trumps valgkampsjef pågrepet

Cegielski har ikke jobbet for Trumps offisielle valgkampteam, men for organisasjonen Make America Great Again – en såkalt Super PAC som i fjor jobbet med å samle inn penger til ham.

Formålet med Trumps valgkamp var i utgangspunktet å gjøre det brukbart som protestkandidat og få oppmerksomhet, hevder hun.

– Jeg tar nå fullt ansvar for å ha vært med på å skape dette monsteret, skriver hun.

En talsperson for Trump understreker i en uttalelse at Cegielski aldri har vært tilknyttet hans offisielle valgkampteam. Hun «vet ingenting om Trump», og brevet inneholder ikke engang en flik av sannhet, ifølge talspersonen.

Les også: Clinton advarer mot Trump-utnevnt dommer

Personvernpolicy