Clinton advarer mot Trump-utnevnt dommer

Hillary Clinton kritiserer treneringen av utnevnelsen av en ny høyesterettsdommer. Arkivfoto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix
Hillary Clinton kritiserer treneringen av utnevnelsen av en ny høyesterettsdommer. Arkivfoto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hillary Clinton kritiserer republikanerne i Senatet for å trenere utnevnelsen av en ny høyesterettsdommer og advarer mot et scenario hvor Donald Trump får utnevne en dommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en tale i Wisconsin mandag advarte hun mot at en dommer utnevnt av Trump trolig vil bety et tilbakeslag for arbeideres rettigheter og retten til abort og «vil rive ned den progressive bevegelsens pilarer».

– Hva slags dommer vil en president Trump utnevne, eller hva slags justisminister, spurte Clinton i talen og påpekte at Trump ønsker et midlertidig innreiseforbud for muslimer og vil utvise millioner av innvandrere som ikke har papirene i orden.

– Når du gjør det ekstreme til normalen, åpner du døren for ting som er lang verre, sier demokratenes fremste kandidat i nominasjonskampen før høstens valg. Hun er på et to dager langt besøk i Wisconsin i forkant av nominasjonsvalget i delstaten 5. april.

Les også: Trump og Clinton øker forspranget

Clinton ba republikanernes leder i Senatets justiskomité om å «gjøre jobben» sin og holde en høring for Merrick Garland, mannen som er foreslått som ny høyesterettsdommer etter avdøde Antonin Scalia.

Det er presidenten som foreslår kandidater til dommerembetet, men Senatet må godkjenne kandidaten. Flere republikanere har tatt til orde for at innsettelsen av en ny dommer må vente til en ny president er tatt i ed i januar neste år.

Personvernpolicy